Adnan Oktar davasında savcı esas hakkındaki mütalaasını hazırladı! İşte istenen ceza

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik görülen davada savcı mütalaasında, sanık Adnan Oktar'ın 150 yıldan bin 365 yıla kadar hapsini talep etti. Mütalaada, örgütün insanlara dünyayı kurtaracak "mehdi"nin elit cemaati olma vaadinde bulunarak bu elitlerin statüleri ve sosyal ağlarından yararlandığı belirtildi.

FETÖ benzetmesi
Örgütün FETÖ silahlı terör örgütü benzeri biçimde, imam, bacılar, imam erkek kardeşler ve düz bacılar, kız kardeşler şeklinde birbirleri içerisinde keskin bir astlık-üstlük ilişkisinin ve örgüt lideri Adnan Oktar'a mutlak itaatin bulunduğu hiyerarşik yapılanmaya sahip olduğu belirtilen mütalaada, "Bu hiyerarşik yapılanma içerisinde bulunan yönetici ve üyeler, örgütün amaçlarına, emir ve talimatlarına tam bir teslimiyet içerisindedir" denildi.
Adnan Oktar'ın karşılıksız ve tartışmasız lider, örgüt içerisinde sözde "Mehdi" olduğuna inanıldığı belirtilen mütalaada, "emirleri sorgulanmadan yerine getirilen, sözde sahip olduğu "Ledun İlmi" sayesinde, yaptığı her işte anlaşılamayan bir hikmet olduğuna inanılan, tüm peygamberlerin niteliklerini şahsında topladığı düşünülen örgüt lider olduğu anlaşılmıştır" denildi.

Eklenme: 2020.11.13 16:27
Son Güncellenme: 2020.11.13 17:15
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Benzin ve motorinde zam ya da indirim var mı?
Benzin ve motorinde zam ya da indirim var mı?