Adnan Oktar davasında savcı esas hakkındaki mütalaasını hazırladı! İşte istenen ceza

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik görülen davada savcı mütalaasında, sanık Adnan Oktar'ın 150 yıldan bin 365 yıla kadar hapsini talep etti. Mütalaada, örgütün insanlara dünyayı kurtaracak "mehdi"nin elit cemaati olma vaadinde bulunarak bu elitlerin statüleri ve sosyal ağlarından yararlandığı belirtildi.

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik açılan davada aralarında örgüt elebaşı Adnan Oktar'ın da bulunduğu 78'i tutuklu 236 sanığın yargılandığı davada duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını hazırladı. Savcı mütalaasında, Adnan Oktar suç örgütünü tanımladı. Mütalaada, Adnan Oktar silahlı suç örgütünün (AOSSÖ), Adnan Oktar'ın mehdiyeti inancı etrafında, lüks ve eğlenceyi merkezine alan modern bir İslamiyet yorumu iddiasında bulunan ve mehdiyet inancının gereği olarak küresel bir güç olmayı amaçlayan, amaçlarını gerçekleştirmek, maddi, manevi ve beşeri güç elde etmek için ahlaki ve hukuki normları hiçe sayan, kırk yıla yakın süredir her dönem ve şarta göre amaçları doğrultusunda şekil alan kendine özgü yapıda bir örgüt olduğu anlaşılmıştır" denildi.
Mütalaada, "Böylece örgüt bir yandan maddi varlığa sahip kent elitlerine, ılımlı bir islam tasavvurunda bulunarak onların hayatlarında hiçbir değişikliğe gerek kalmadan inanç ihtiyaçlarını karşılayacağı ve dünyayı kurtacak "mehdi"nin elit cemaati olma vaadinde bulunup devşirmekte, örgüte mali katkı sağlamakta, ayrıca bu elitlerin statüleri ve sosyal ağlarından yararlanılmaktadır" denildi.

Eklenme: 2020.11.13 16:27
Son Güncellenme: 2020.11.13 17:15
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl son dakika?
Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl son dakika?