5 zincir markete operasyon!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki BM Zirvesi'nin ardından yurda dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın açıklamalarından çok önemli haberler çıktı. Erdoğan, Türkiye'nin olası bir Afgan göçünü kabul etmeyeceğini net şekilde belirtti, "Burası bizim için bir açık hava koridoru değil. Böyle bir şeyi kabullenmek öyle kolay da değil. Bunun bir maliyeti var, bir bedeli var. Amerika burada "kapılar açılsın ve Afgan halkı Türkiye'ye girsin" diyemez. Nitekim böyle bir şeye biz açık da değiliz, müsaade de etmeyiz." dedi. Fahiş fiyatlarla ilgili de değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 zincir marketin piyasayı altüst ettiğini ifade etti. Erdoğan, CHP'nin Kürt sorunu ile ilgili çıkışı ve HDP'den gelen yanıtlara da değindi, "Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik." dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Birleşmiş Milletler Genel Kurul kürsüsünden, Paris İklim Anlaşması'nın onay sürecini tamamlayacağımız müjdesini dünyayla ve kendi kamuoyumuzla paylaştık. Dünyamızın bu hale gelmesinde en çok payı olanların, iklim değişikliğinin yol açtığı sorunların çözümünde de en çok katkı sağlaması gerektiği görüşümüzü açıkça muhataplarımıza söyledik. Orman varlığını artıran, nispeten modern teknolojik altyapısı sayesinde oldukça düşük karbon salımı değerlerine sahip bir ülke olarak bu konuda da üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız.

Ülkemize söz verilen desteklerin sağlanmasıyla birlikte ve ulusal katkı beyanımız çerçevesinde, Paris İklim Anlaşması'nda belirtilen hususlara uygun adımlarımızı atacağız. Karbon nötr hedefini, 2053 vizyonumuzun ilk ve en önemli hedeflerinden biri olarak milletimize armağan ediyoruz. Avrupa Yeşil Mutabakatına uyum için gereken eylem planını da devreye almış bir ülke olarak, bu süreci başarıyla yürüteceğimize yürekten inanıyoruz.

Eklenme: 2021.09.24 14:04
Son Güncellenme: 2021.09.24 15:06
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Benzin ya da motorine indirim var mı? Benzin...
Benzin ya da motorine indirim var mı? Benzin...