18 Mart Çanakkale Zaferi'nin anlamı nedir? 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin önemi nedir? Çanakkale Zaferi'nin bu yıl kaçıncı yıl dönümü?

Çanakkale Zaferi yıl dönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerle anılacak. Atalarımızın büyük fedakarlıkla kazandığı zaferin tarihi önemi ve zafere giden yolda nelerin yaşandığı bu yıl da en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Peki 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin anlamı nedir? 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin önemi nedir? Çanakkale Zaferi'nin bu yıl kaçıncı yıl dönümü?

Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir "anıtcephe" dir. Çünkü Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Bununla beraber dünya harp tarihi, Çanakkale'de Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur.

Eklenme: 2024.03.18 07:32
Son Güncellenme: 2024.03.18 07:36
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Koşa koşa hastaneye gittiler! Gelin erkek çı...
Koşa koşa hastaneye gittiler! Gelin erkek çı...