18 Mart Çanakkale Zaferi'nin anlamı nedir? 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin önemi nedir? Çanakkale Zaferi'nin bu yıl kaçıncı yıl dönümü?

Çanakkale Zaferi yıl dönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerle anılacak. Atalarımızın büyük fedakarlıkla kazandığı zaferin tarihi önemi ve zafere giden yolda nelerin yaşandığı bu yıl da en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Peki 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin anlamı nedir? 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin önemi nedir? Çanakkale Zaferi'nin bu yıl kaçıncı yıl dönümü?

Kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi'nde verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecedeydi. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir.

Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarına da "Çanakkale Geçilemez!" ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır.

Eklenme: 2024.03.18 07:32
Son Güncellenme: 2024.03.18 07:36
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

"Yedi Bela Hüsnü" lakaplı fenomen kedi mahal...
"Yedi Bela Hüsnü" lakaplı fenomen kedi mahal...