Neden şeker tüketmeyelim?

Çalışmalara göre kandaki yüksek glikoz seviyeleri kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını destekliyor. Kanser hücreleri normal hücrelerden daha fazla glikoza ihtiyaç duyuyor ve artan glikoz tüketimi kanserin gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunabiliyor. Ayrıca Alzheimer hastalığı ile kan şekeri yüksekliği arasında bir ilişki olabileceği gösterildi. Peki şeker yemeyi bırakırsanız vücudunuzda neler oluyor? Prof. Dr. Derya Uludüz yazdı.

ŞEKER YEMEYİ BIRAKIRSANIZ VÜCUDUNUZDA NELER OLUR?
• 1 SAAT SONRA
Günlük tükettiğiniz şeker miktarına bağlı olarak, kan şekeri seviyelerinde değişen düşüşler, terleme, titreme, sinirlilik hali, açlık ve üzüntü yaşayabilirsiniz. Bu süreçte lifli taze sebzeler, protein ve sağlıklı yağlar tüketerek bu semptomlarla başa çıkabilirsiniz.

• 1 GÜN SONRA
Şekeri bıraktıktan sonra hemen sonraki günler bu süreçte en zorlanacağınız zamanlardan biridir, baş ağrısı ve enerjide düşüş gibi bir takım belirtilerle karşılaşabilirsiniz. Fakat bu durum aslında vücudunuzun kendini iyileştirmeye çalıştığının bir göstergesidir. Şekeri tamamen kesmek bu mikroorganizmaların büyümelerine ve gelişmelerine engel olur.

• 1 HAFTA SONRA
Vücudunuz, şekeri bıraktıktan bir hafta sonra insülin seviyenizdeki bu değişimle beraber, kendini iyileştirmeye ve tedavi etmeye tam anlamıyla başlar. Vücutta ilk 72 saat içerisindeki insülin seviyesi stabil kalırsa vücudunuzda yağ depolamada yer alan diğer hormonlar da normal seviyelere gelmeye başlar. Ayrıca cildiniz pürüzsüzleşir ve yüzünüzde daha az şişkinlik olur.

• 1 AY SONRA
Bu noktada şekerin size neler yaptığını, neden sadece kilo alımına ve mantar enfeksiyonlarına yol açmadığını aynı zamanda bir bağımlılık olduğunu kesin bir şekilde anlayacaksınız. Bu süreçte psikolojik olarak kendinizi çok daha iyi hissedecek, kilo verecek ve sağlığınızın günbegün iyileştiğini fark edeceksiniz.

• 1 YIL SONRA
Bir yıl boyunca rafine şeker tüketmezseniz cildinizdeki akne, tahriş ve çizgilenmelerde ciddi bir değişim meydana gelecek. Dahası diyabet, kalp krizi ve felç gibi hastalıkların riskinde bir azalma göreceksiniz. Ayrıca yaşam kalitenizi ve süresini de artıracaksınız.

Eklenme: 2023.04.07 14:11
Son Güncellenme: 2023.04.07 14:17
Kategori: Diğer

Öne Çıkan Galeriler

Yunus Emre'nin ismi Antarktika'da keşfedilen...
Yunus Emre'nin ismi Antarktika'da keşfedilen...