Neden şeker tüketmeyelim?

Çalışmalara göre kandaki yüksek glikoz seviyeleri kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını destekliyor. Kanser hücreleri normal hücrelerden daha fazla glikoza ihtiyaç duyuyor ve artan glikoz tüketimi kanserin gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunabiliyor. Ayrıca Alzheimer hastalığı ile kan şekeri yüksekliği arasında bir ilişki olabileceği gösterildi. Peki şeker yemeyi bırakırsanız vücudunuzda neler oluyor? Prof. Dr. Derya Uludüz yazdı.

Kandaki yüksek glikoz seviyelerinin, belirli kanser türlerini geliştirme riskinin artmasıyla ilişkili olabileceğini ve kanser hücrelerinin enerji için glikozu tercih ettiğini gösteren bazı kanıtlar vardır. Kanser hücreleri, büyümek ve bölünmek için sürekli bir besin ve enerji kaynağı gerektirir ve glikoz, vücuttaki hücreler için birincil enerji kaynaklarından biridir. Çalışmalara göre kandaki yüksek glikoz seviyeleri kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını destekliyor.

Kanser hücreleri normal hücrelerden daha fazla glikoza ihtiyaç duyuyor ve artan glikoz tüketimi kanserin gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunabiliyor. Bu, özellikle meme ve akciğer kanseri gibi enerji için büyük ölçüde glikoza bağımlı olan kanserler için geçerlidir. Bahsettiğimiz şeker tatlandırılmış içecekler, kurabiye, kek ve diğer ultra-işlenmiş gıdaların yapımında kullanılan şekerlerdir. Bu şekerlerin besin değeri çok düşüktür. Kalori sağlaması dışında diyete çok az katkısı vardır. Sağlıksız kilo alımına yol açabilirler.

Eklenme: 2023.04.07 14:11
Son Güncellenme: 2023.04.07 14:17
Kategori: Diğer

Öne Çıkan Galeriler

Büyük Taarruz destanı: 30 Ağustos
Büyük Taarruz destanı: 30 Ağustos