'Konuşamaz' dediler, 23 enstrüman çalıyor!

Otizmli Rabia Aytek 25 yaşında bir müzisyen. Doktorların "Konuşamaz" dediği Rabia Aytek, aralarında ud, gitar, piyano, ukulele ve kemençenin de olduğu tam 23 enstrümanı rahatlıkla çalabiliyor. Özel yetenek sınavıyla girdiği liseyi üstün başarıyla tamamlayan Aytek'in en büyük hayallerinden biri engelli bireyler için müzik okulu açıp burada burslu öğrenciler yetiştirmek.

'DEMET AKALIN VE KIRAÇ'LA TANIŞMAYI ÇOK İSTİYORUM'

Peki Aytek'in hayalleri ne? Rabia Aytek ilk hedefinin bir devlet üniversitesine yerleşmek olduğunu ve bu hedefini başardığını söylüyor. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde Türk Musikisi bölümünde 3'üncü sınıfa geçtiğini söyleyen Aytek, okulunu bitirdikten sonra akademisyen olmak istediğini söylüyor. Bir de Devlet Türk Müziği topluluğuna girmeyi çok istiyor. Uzun vadedeki en büyük hayallerinden biri ise engelli bireyler için müzik okulu açıp burada burslu öğrenciler yetiştirmek. Bir de bir beyaz piyano hayali var. Piyanosunun çok eski ve arızalı olduğunu söyleyen Aytek, "Belki bir gün yeni bir piyanom olur. Hayalim beyaz bir piyanomun olması" diyor. "Tanışmak istediğiniz ünlüler var mı?" sorusuna ise düşünmeden şu yanıtı veriyor: "Demet Akalın ve Kıraç... İkisiyle de tanışmayı çok istiyorum."
BEDENSEL ENGELLİ ARKADAŞIM BENİ KÜÇÜMSÜYORDU'

Peki Rabia Aytek'in otizmle mücadele eden yaşıtlarına ne gibi tavsiyeleri var? "Eğitimi hiç bırakmasınlar" diyen Aytek sözlerini şöyle sürdürüyor: "Ödevlerini zamanında yapsınlar, eğitim hayatlarına mutlaka devam etsinler." Yaşıtlarıyla çok vakit geçirmediği için üzgün olduğunu söylüyor. Kendi yaşıtı olan bedensel engelli bir arkadaşıyla yaşadığı şu anıyı anlatıyor: "Yaşıma yakın bedensel engelli bir arkadaşım vardı. Onunla çok güzel bir arkadaşlığımız vardı ancak sonra bana çok yalan söylediğini öğrendim. Bir anda benimle arkadaşlığını bitirdi. Zihinsel sayılan gruptaki engelim yüzünden beni küçümsüyordu..."

Eklenme: 2021.09.24 16:36
Son Güncellenme: 2021.09.24 17:04
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Ölmeden önce ifade verdi, katillerini yakala...
Ölmeden önce ifade verdi, katillerini yakala...