Şeker hastalığı ile ilgili doğru bilinen 5 yanlış

Çocuklardan yetişkinlere kadar geniş bir kitleyi etkileyen diyabet yani şeker hastalığı hakkında yanlış bilgiler de hızla yayılıyor. Sadece ilaç tedavisinin değil sağlıklı beslenmenin de diyabeti önlediğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mecdi Hikmet Ergüney, diyabet ile ilgili bilinen 5 yanlışı sıraladı

Çocuklardan yetişkinlere kadar geniş bir kitleyi etkileyen diyabet yani şeker hastalığı hakkında yanlış bilgiler de hızla yayılıyor. Sadece ilaç tedavisinin değil sağlıklı beslenmenin de diyabeti önlediğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mecdi Hikmet Ergüney, diyabet ile ilgili bilinen 5 yanlışı sıraladı.


1-Diyabet hastalığı hamileliğe engel olur
Her sağlıklı kadın gibi diyabet hastaları da hamile kalabilir. Doğru tedavi şekilleri uygulanıp kan şekeri ideal seviyede tutulduğunda diyabet hastalarının hamile kalması mümkündür. Burada dikkat etmeleri gereken en önemli nokta, hamile kalmadan önce doktor kontrolünden geçmeleri gerektiğidir. Bazı ilaçlar gebelik döneminde kullanılmayacağı için düzenli bir diyet ve ilaç programı uygulanmalı.

Eklenme: 2019.12.04 16:24
Son Güncellenme: 2019.12.04 16:52
Kategori: Yaşam

Öne Çıkan Galeriler

3 Nisan 2024 günlük burç yorumları
3 Nisan 2024 günlük burç yorumları