Obezite depresyonu tetikleyebilir

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Başkan Yardımcısı Atmaca, obezite ile depresyon arasında ilişki olduğunu işaret ederek, depresyonun obeziteyi, obezitenin depresyonu tetikleyebileceğini söyledi.

Prof. Dr. Atmaca, pek çok rahatsızlığın altında yatan nedenin obezite olduğunu vurgulayarak, aşırı kilonun psikolojiyi de bozduğunu söyleyerek, şu değerlendirmede bulundu:
"Obezite, kişilerin psikolojik durumlarını de etkiliyor. Bazı kanserlerin artışıyla ilişkili. Başta kozmetik bir problem olarak görülüyor obezite. Kişinin vücut algısında bozukluğa, kendini beğenmemeye ve öz güveninde azalmaya yol açıyor. Toplum tarafından obez bireylerin algılanması da farklı. Toplum içinde sosyal hayatta zorluk yaşıyorlar. Otobüste, uçakta yer bulmakta zorluk yaşıyorlar. Toplum dışına itilebiliyorlar. İşsizliğe bile yol açabiliyor. Tüm bunlar kişinin psikolojisini etkiliyor. Eşlik eden hastalıklar ve komplikasyonlar nedeniyle de psikolojisi bozulabiliyor. Hareket kapasitesi de azalıyorsa bu kişinin daha çok eve kapanmasına neden olabiliyor."

Eklenme: 2019.10.15 14:42
Son Güncellenme: 2019.10.15 14:45
Kategori: Yaşam

Öne Çıkan Galeriler

Manikürde yapılan büyük hata, tek yönde törp...
Manikürde yapılan büyük hata, tek yönde törp...