D vitamini eksikliği kulakta çınlama yapabiliyor!

Yaşam kalitesini düşürebilecek şiddete ulaşabilen kulak çınlaması genellikle dış kulak yolundaki kir gibi basit ve kolayca müdahale edilebilen nedenlerden kaynaklansa da bazen ciddi bir hastalığa da işaret edebiliyor. Prof. Dr. Dilaver Özturan, kulak çınlamasına dair merak edilenleri anlattı.

5- İÇ KULAK KİREÇLENMESİ
Halk arasında 'kulak kireçlenmesi' olarak da bilinen otoskleroz, orta kulaktaki kemikçiklerin kireçlenmesi sebebiyle gelişiyor. Daha çok işitme kaybı ve çınlama belirtileri ile kendini belli eden otoskleroz, kadınlarda ve genetik yatkınlığı olan kişilerde daha yaygın görülüyor. Prof. Dr. Dilaver Özturan, kadınlarda hamilelik döneminde işitme kaybının arttığı otoskleroz hastalığına ameliyat ile kesin çözüm sağlanabildiğini belirtti.

6- KULAK SİNİRİNİN İYİ HUYLU TÜMÖRÜ

Kulak sinirinin iyi huylu tümörü olan akustik nörinomlarda, işitme sinirinin kulak kanalında sıkışmasına bağlı olarak, işitme kaybının yanı sıra çınlama sorunu da oluşabiliyor. Prof. Dr. Dilaver Özturan, "Genellikle yerleştikleri bölgede tek taraflı işitme kaybı ve çınlamaya yol açan bu iyi huylu tümörler ameliyat ile tedavi ediliyor ve çoğunlukla ek bir tedaviye ihtiyaç duyulmuyor" dedi.

Eklenme: 2024.04.17 10:00
Son Güncellenme: 2024.04.17 10:06
Kategori: Yaşam

Öne Çıkan Galeriler

Reflü yaşayanlar için çözüm buzdolabında!
Reflü yaşayanlar için çözüm buzdolabında!