Çocuklardaki sorunları beden algısı ile fark etmenin 5 yolu

Çocuklar bedenlerini keşfettikçe, belirli bir beden algısı oluşturur ve zamanla bazı faktörlerin etkisiyle, bedenleriyle ilişkilerinde sorun yaşamaya başlayabilirler.

Çocukların bedenlerini keşfetme süreci, uzun bir zamana yayılır ve tıpkı yetişkinler gibi, çocuklar da beden algısında bazı sorunlar yaşayabilirler. En yaygın görüldüğü şekliyle, kendi bedenlerini başka bedenlerle kıyaslayıp bir şekilde 'uygun' ya da 'doğru' gözükmedikleri hissine kapılabilirler.

Uzmanlar bu tür yanılgıların yeme bozuklukları gibi birçok soruna yol açabileceğini ifade ederek uyarıyor. Çocuklarda sağlıklı bir beden imgesi oluşmasını desteklemek için, ebeveynlerin bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Artık beden olumlama hareketini de geride bırakarak yeni bir kavramla tanışıyoruz. Bedeni olumlu veya olumsuz olarak değil, nötr olarak kabul etmek. "Beden nötrleme" nedir? haberini okumak için tıklayınız...

Huffington Post'ta yayınlanan makaleye göre, ebeveynler öncelikle çocukların beden imgesiyle ilgili sorun yaşayıp yaşamadığına dair bu işaretlere dikkat etmeli:

Eklenme: 2024.03.01 14:28
Son Güncellenme: 2024.03.01 14:38
Kategori: Yaşam

Öne Çıkan Galeriler

Uyumadan önce zeytin yerseniz ne olur? Eskil...
Uyumadan önce zeytin yerseniz ne olur? Eskil...