TikTok'a para cezası

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, çocukların kişisel bilgilerinin görüntülenmesi ve izinsiz veri toplandığı gerekçesiyle TikTok'a 1 milyon 750 bin lira para cezası verdi.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), TikTok'a para cezası verdi.

Kurumun internet sitesinde yer verilen kararda, sosyal medya platformu TikTok uygulamasıyla ilgili "açık rıza"nın 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na uygun alınmadığı, kişisel verilerin elde edilmesi ve saklanması hususunda hukuka aykırılıkların bulunduğu ve yazılıma ait birçok güvenlik açığı olduğu yönündeki şikayetler üzerine resen inceleme başlatıldığı bildirildi.

Bu kapsamda resen soruşturma başlatıldığı anlatılan kararda, soruşturma kapsamında TikTok'un gizlilik politikası ve hizmet koşullarının incelendiği, 2021 Ocak'ta gizlilik politikasında yapılan güncellemeyle 13 ve 15 yaş aralığındaki kullanıcı hesapları için varsayılan gizlilik ayarının "özel" olarak değiştirildiği aktarıldı.

Bu sayede yalnızca kullanıcının onayladığı takipçilerin paylaştığı videoların görüntülenebileceği, videoları indirebilecek ve yorum yapabilecek kişilerin sınırlandırıldığının belirtildiği aktarılan kararda, şunlar kaydedildi:

Eklenme: 2023.03.01 11:17
Son Güncellenme: 2023.03.01 11:20
Kategori: Teknoloji

Öne Çıkan Galeriler

iPhone 17 sızdırıldı: Slim modeliyle birlikt...
iPhone 17 sızdırıldı: Slim modeliyle birlikt...