2050 yılında Dünyada Çip takıp uzaylılarla temasa geçileceği açıklandı

Dünya'da hızla gelişen teknolojiyle birlikte, insanların ilerleyen yıllarda teknolojik gelişmelerin hangi çerçevede ilerleyeceğine dair olan merakları da artıyor. Yapay zekanın insanları işinden edeceği yönündeki hakim düşüncenin yanı sıra, uzmanlar için durum bundan daha da vahim olabilir. Teknoloji uzmanlarına göre 2050 yılına vardığımızda yapay zeka teknolojisini daha etkin kullanacağız ve 30 yıl içerisinde uzaylılarla temasa geçmiş olacağız.

Gerek Hollywood filmleriyle, gerekse çeşitli makalelerle insanlığın uzun yıllar çekinerek baktığı yapay zekaya dair gelişmeler, artık günümüzde hızlanmış bulunuyor.

Yapay zekanın insanları işinden edeceği yönündeki hakim düşüncenin yanı sıra, uzmanlar için durum bundan daha da vahim olabilir.

"Şu anda yapay zeka furyasının zirvesindeyiz"
Küresel reklam ajansı DDB EMEA'nın baş strateji sorumlusu George Stakhov, konuya ilişkin şunları söyledi:

"İnsanlar yeni teknolojilerin etkilerini kısa vadede abartma, uzun vadede ise hafife alma eğilimindedir. Bu Amara Kanunu olarak bilinir.Şu anda yapay zeka furyasının zirvesindeyiz ve insanlar önümüzdeki birkaç yıl içinde beyaz yakalı işlerin GPT-4 tarafından yok edileceği konusunda paniğe kapılıyor. Bu biraz abartı gibi görünüyor."

Eklenme: 2023.04.05 08:53
Son Güncellenme: 2023.04.05 08:56
Kategori: Teknoloji

Öne Çıkan Galeriler

Whatsapp'a sohbetler için yeni özellik geldi!
Whatsapp'a sohbetler için yeni özellik geldi!