Tüm zamanların en sevilen 25 bilimkurgu filmi

Uzaylılar, robotlar, dış uzay, geleceğin dünyaları, zamanda yolculuk, insanlığın büyük kozmik boşluktaki yeri hakkındaki narin sorular... bilim kurgu, keşiflerin bizde yarattığı hisler ve yeni fikirlerin muhteşemliği demektir.

1. 2001: A Space Odyssey (1968) - 2001: Uzay Macerası

Stanley Kubrick'in uzay araştırmaları türüne 1968'de eklediği epik varoluşçu arthouse filmi gerçek bir "hikâye" açısından zayıf olabilir, ancak hipnotize eden ihtişamı ile yeterince etkileyici. Ayrıca 20. yüzyılın en önemli sanatsal eserlerinden biri olarak halen dimdik ayakta duruyor.

Maymunlar, Heywood Floyd'un Ay görevi, Discovery One'ın Jüpiter uçuşu ve LSD finali ile dört ana bölüme ayrılan filmin konusu özetle, astronotların bulduğu uzaylı bir monolit ve bunun üçüncü türle ve ötesi ile iletişim kurması şeklinde. Ayrıca insanın maymundan başka bir şeye evrimini de anlatıyor.

Teknik açıdan usta işi ve yenilikçi, tematik açıdan zorlayıcı ve büyüleyici, görsel ve işitsel açıdan mükemmel ve unutulmaz olan 2001, harika bir bilimkurgu filminin olması gereken her şeye sahip. Ama bizim sözümüze güvenmeyin, bir ara bir stres hapı alın ve filmi kendiniz izleyin.

Eklenme: 2023.12.08 10:54
Son Güncellenme: 2023.12.08 11:03
Kategori: Sinema

Öne Çıkan Galeriler

Netflix Türkiye'ye nisan ayında neler gelecek?
Netflix Türkiye'ye nisan ayında neler gelecek?