Selami Şahin: Dünyaya bir daha gelsem yine müzisyen olurdum

Özledim Her Şeyini", "Dostlarım", "Ödüm Kopuyor", "Benim İçin Öldün Artık", "Seninle Başım Dertte", "Sokakların Dili" ve "Sen Mevsimler Gibisin"in de aralarında bulunduğu çok sayıda esere imza atan Selami Şahin, "Beni sevenlere çok şey borçluyum. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Selami Şahin varsa onların sevgisiyle var." dedi.

Kültür, sanat, bilim, spor, siyaset ve iş dünyasının duayen isimlerini "Türkiye'nin Çınarları" projesi kapsamında fotoğraflayan Anadolu Ajansı, 75 yaşındaki Selami Şahin ile bir araya geldi. Sanatçı, müzikle iç içe geçen hayatını ve yaşamının dönüm noktalarını anlattı.

Usta sanatçı, Mısırlı bir anne ile Hataylı babadan, Hatay Yayladağ'da bir köyde dünyaya geldiğini belirterek, ilkokul yıllarında bayramlarda öğretmenlerinin kendisine şarkılar söylettiğini aktardı.

Türkçeyi 8 yaşında öğrenen ve o güne kadar Arapça konuşan Şahin, ilkokul öğretmeninin "Günün birinde sen şarkıcı olursun." dediğini belirterek, "İlkokul mezunuyum. Köyde çok fakir bir aileydik. Ben, 'Şarkıcı olmak için gideceğim.' dedim. 'Nasıl olur?' dediler. Annemin, babamın ağlamasını hiç unutmam. 16 yaşımda ayrıldım. Adana, Antakya, Ankara bir ay 15'er gün çalıştım. Buralarda şarkıcı olunmazdı. Öğrendim ki İstanbul'da olunur. Daha 17 yaşına girmeden İstanbul'a geldim." diye konuştu.

Eklenme: 2024.03.28 16:25
Son Güncellenme: 2024.03.28 16:26
Kategori: Magazin

Öne Çıkan Galeriler

Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'inden "tesettür"...
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'inden "tesettür"...