Üç kamu bankasından 'işe devam' desteği

Üç kamu bankası, şirketlerin işletme sermayesi ihtiyacını karşılamak için İşe Devam Kredi Desteği 'ni hayata geçiriyor. Personel sayısında azaltma yapılmaması ön koşulacak. 6 ayı ödemesiz, yüzde 7.5 faizle kredi verilecek.

#BİRLİKTEBAŞARACAĞIZ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kamu bankaları ve katılım finans kuruluşlarıyla tüm sektörler ve firmalar için "İş'e Devam Desteği" başlattıklarını bildirdi. Albayrak, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında, kamu bankaları ve katılım finans kuruluşlarıyla tüm sektörler ve tüm firmalar için "İş'e Devam Desteği" başlattıklarını belirterek, "Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti sağlanan bu destek için şartımız istihdamın korunması olacak" ifadesini kullandı. Bakan Albayrak, "BirlikteBaşaracağız" etiketiyle desteğin ayrıntılarını içeren bir infografik de paylaştı.
Bakan Albayrak ayrıca küresel gelişmeler ile Türkiye'nin yol haritasının Finansal İstikrar ve ve Kalkınma Komitesi toplantısında ele alındığını belirterek, "Gerekli adımları atmaya devam edeceğiz" dedi.

Eklenme: 2020.03.26 17:35
Son Güncellenme: 2020.03.26 17:39
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Antalya'nın yeni yürüyüş güzergahı: Göynük Ç...
Antalya'nın yeni yürüyüş güzergahı: Göynük Ç...