Tek şart ev yapıp 6 ay yaşamak

Avustralya'nın Queensland eyaletindeki Quilpie kasabası, yaşayan sayısını artırmak için kişilere 'ücretsiz arazi' vereceğini açıkladı. Quilpie Meclisi Başkanı Justin Hancock, arsa satın alan ve değeri 750 bin doların altında bir ev inşa edip en az altı ay yaşayan kişilere, 12 bin 500 dolar (116 bin TL) hibe vereceklerini söylerken, "Seçilen araziye bağlı olarak bu durum bedava arazi vermekle eşdeğer" diye konuştu.

'COVID-19'DAN ETKİLENMEDİ'
Genç nüfusu çekmek isteyen kasabada Ulusal Avustralya Bankası, çocuk bakımı ve kafe işleri de dahil olmak üzere bir dizi boş iş pozisyonu bulunurken yetkililer, gençlerin kasabada yeni işletmeler açma fırsatları olduğunu söyledi.
Kasaba meclisi başkanı Hancock, bölgenin geniş alanlara sahip olduğunu ve koronavirüsten etkilenmediğini belirtti. Opal madenciliği ve yapılan kazılarla elde edilen dinozor kemikleri ile ünlü olan kasabadaki yeni hibe programı ile ilgili konuşan eyalet belediye başkanı Stuart MacKenzie, "Konutları artırmak ve bölgeye profesyonelleri çekmek istiyoruz. Bölgemizde çalışmak için insanlara ihtiyacımız var, ancak onları barındıracak yeterli konutumuz yok" diye konuştu.

Eklenme: 2021.10.18 14:45
Son Güncellenme: 2021.10.18 14:45
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Elektriğe büyük zam kapıda!
Elektriğe büyük zam kapıda!