Sokak hayvanlarını korumak için neler yapabiliriz?

Bugün 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü... Her gün sokak hayvanları için yapabileceğiniz birçok şey var! İşte sizi zahmete sokmayacak ama onlar için çok önemli olan birkaç adım.

Sularına vitamin takviyesi damlatın
Kış aylarında insanlar gibi hayvanlar da hastalıklara karşı daha savunmasız hale gelebiliyorlar. Geçirecekleri ufak bir üşütme bile bazen canlarını tehlikeye atabiliyor. Bu duruma engel olmak ve bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için sokağa koyduğunuz su kabına veterinerlerden alabileceğiniz vitamin takviyesi ekleyebilirsiniz.

Mama vermeyi unutmayın
Özellikle kar yağdığında yiyecek bulmak sokak hayvanları için mümkün olmuyor. Marketlerde sokak hayvanları için satılan mamalardan alıp akşam eve giderken beş dakikanızı ayırarak mama kaplarına ya da kuru alanlara mama bırakabilirsiniz. Düşük bir ücret karşılığında kasaptan sakatat alıp hayvanlar için yol kenarlarına koyabilirsiniz. Mama alamıyorsanız evdeki artan yemekleri onlara verebilirsiniz. Hayvanlara bozuk yemek vermeyin. Soğuk havalarda direnci azalan hayvanlar için bir ishal vakası bile ölümcül olabilir.

Eklenme: 2024.04.05 08:50
Son Güncellenme: 2024.04.05 08:56
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

1928'de yapıldı: İzmir'deki tarihi han 1 mil...
1928'de yapıldı: İzmir'deki tarihi han 1 mil...