Koronavirüs kışın daha fazla mı artacak?

Kışın yaklaşmasıyla koronavirüs salgınında ilkinden daha büyük ikinci dalganın yaşanmasından korkuluyor. Peki, koronavirüs kışın daha fazla mı yayılacak? İşte bu kritik sorunun 6 maddelik cevabı.

4 - Temizlik - Maske - Mesafe

Imperial College London'dan Profesör Wendy Barclay'ın BBC'deki açıklamasında, "İkinci bir dalga çıkması oldukça olası, sürü bağışıklığı gibi bir şeye ulaşmadık ve kış, çok açık bir şekilde ikinci bir dalganın başarılı olmasının bekleneceği bir dönem.''Koronavirüsün yayılmasını durdurmak için toplumların muazzam dönüşümü ve nasıl davrandığımız - ellerimizi daha fazla yıkamaktan, yüz örtmekten, sosyal mesafeden ve evden çalışmaktan - diğer virüsler üzerinde de zincirleme bir etkiye sahip görünüyor.
Prof Barclay, "Sosyal mesafenin, etraftaki grip miktarını azaltmış olması mümkündür, ancak buna güvenebileceğimizi sanmıyorum" dedi.Grip mevsiminde karantinalar, okulların kapatılması ve uçuşların sınırlandırılması bir etki yaratabilirdi. Ama şimdi kuzey yarımküredeki bazı ülkeler karantinadan çıkıyor. Hazırlamamız gerektiğini düşündüğüm yollardan biri, klinik semptomların başlangıçta aynı olduğu üç veya dört solunum yolu enfeksiyonunu ayırt etmek için çok iyi tanısal testler olacak. Böylelikle bir virüsün içeri girdiğinde hemen Covid veya grip olduğunu söyleyebileceğiz.''dedi.

Eklenme: 2020.10.21 15:28
Son Güncellenme: 2020.10.21 16:41
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Resmi Gazete'de yayımlandı: Emeklilere 17 bi...
Resmi Gazete'de yayımlandı: Emeklilere 17 bi...