İshal olan çocuğa yapılması gerekenler

Akut ishal, sıklıkla 0-5 yaş grubu çocuklarda rastlanan bir hastalık. "İshalin altında yatan başka bir sağlık problemi olup olmadığını araştırılmalı" diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Seza Baykan ailelere ishalle ilgili önerilerde bulundu.

Akut ishal, sıklıkla 0-5 yaş grubu çocuklarda rastlanan bir hastalık. "İshalin altında yatan başka bir sağlık problemi olup olmadığını araştırılmalı" diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Seza Baykan ailelere ishalle ilgili önerilerde bulundu

İshal nedir?
İshal dışkılama sayısının artması ve dışkı kıvamının yumuşamasıdır. İshalle birlikte vücutta sıvı kaybı oluşacağından özellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda hayati tehlikeye neden olabilir. Sıvı kaybının başlıca belirtileri ağız ve dil kuruluğu, susuzluk hissi, uykuya meyil, gözyaşında azalma, göz kürelerinin içeri çökmesi, nabızda hızlanma, el ve ayaklarda soğukluk, idrar miktarında azalma, solunum sayısının artması ve dalgınlıktır. İshale kusma ve ateş eşlik ediyorsa bu durum sıvı kaybını artıracağından derhal doktora başvurulmalı.

Eklenme: 2019.09.18 13:13
Son Güncellenme: 2019.09.18 13:14
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Ayak ezme kavgası cinayetle bitti
Ayak ezme kavgası cinayetle bitti