Genç Dilara'yı yatağa mahkum eden kaza

İzmir'de motosikletli Dilara Aldanoğlu'na çarparak yatağa bağımlı hale gelmesine neden olan ehliyetsiz ve alkollü sürücü İsa Eyice'ye verilen 4,5 yıllık hapis cezası istinaf mahkemesine taşındı. Genç kadının ailesi verilen karara tepkili. Kızının 2 yıl 3 aydır yatağa mahkum olduğunu söyleyen anne Yasemin Aldanoğlu, "Sanığın ehliyetsiz trafiğe çıkışı, olası kasta girmeli. Ağır ceza mahkemesinde yargılanmasını istiyorum. Bu bir ilk olsun. Bu tür kişiler yüzünden gencecik insanların hayatları mahvolmasın." dedi.

RAPORA GÖRE SÜRÜCÜ KUSURLU
İsa Eyice hakkında bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma suçundan 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir 43'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

İddianamede savunmasına yer verilen İsa Eyice, karşı tarafın kusurlu olduğunu düşündüğünü söyledi.

Yapılan yargılama sonucu sanık İsa Eyice, tedbirsiz ve dikkatsizlik neticesinde birden fazla kişinin yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 3 yıl hapse çarptırıldı.

Ardından Eyice'nin öngördüğü neticeyi istememesine rağmen olayın meydana gelmesine bilinçli taksirle sebebiyet verdiği anlaşıldığından bu cezası yarı oranda artırılarak 4,5 yıla yükseltildi.

Eklenme: 2024.03.28 10:54
Son Güncellenme: 2024.03.28 10:57
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Yaya geçidinde kaza: Motosiklet çarptı, metr...
Yaya geçidinde kaza: Motosiklet çarptı, metr...