Çetin Emeç anıldı

Suadiye'deki evinin önünde 7 Mart 1990 günü uğradığı silahlı saldırıda 55 yaşında hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Müdürü Çetin Emeç ile şoförü Sinan Ercan mezarları başında anıldı.

Çetin Emeç'in Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anmaya eşi Bilge Emeç, oğlu Mehmet Emeç, kızı Mehveş Emeç Birol, torunu Selin Birol, damadı Özalp Birol, gelini Lale Emeç ile eski çalışma arkadaşları gazeteciler Doğan Hızlan, Oktay Ekşi, Ertuğ Karakullukçu, Celal Korkut, Sedat Ergin, Kemal Koçak, Abbas Güçlü, Şekip Gümüşkanatlı, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş katıldı. Emeç'in mezarı başında dualar edildi, anma konuşmaları gerçekleştirildi.

"HER SENE DAHA BÜYÜK BİR ACIYLA ANIYORUZ"
Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve yazarı Doğan Hızlan, "Çetin, mesleğinin dürüstlüğü dışında; her şeyi doğrulayan, her şeyin doğrusuna inmek için her fedakarlığı yapan ve gözünü kırpmadan kendini atan biriydi. Onu anarken müziğe olan bilgi ve sevgisini, sanata olan yakınlığını da belirtmek gerekir. Her sene daha büyük bir acıyla, başkalarına derin bir umursamazlıkla, onu anıyoruz. Dostları da basın tarihi de onu unutmayacak." dedi.

Eklenme: 2024.03.07 14:11
Son Güncellenme: 2024.03.07 14:21
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Kraliyet Ailesi'nde çilek reçeli savaşları
Kraliyet Ailesi'nde çilek reçeli savaşları