Bursa'da bugün neler oldu? 6 Aralık 2013

İşte günün özeti...

Bursa'nın en başarılı okullarından biri olarak gösterilen 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda kaloriferlerin bu soğuk kış günlerinde yanmaması öğrencileri mağdur etti. Öğrenciler arasında hastalıklar artarken, veliler bu durumdan şikayetçi oldu.
Yunuseli Mahallesi'ndeki 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda doğal gaz dönüşümünü yapan taşeron firmanın işi zamanında bitiremediği iddia edildi. Şehrin en başarılı okullarından biri olan ve velilerin öğrencileri kayıt ettirmek için binlerce lira bağış ödediği okulda doğalgaza geçiş için kömür kazanları söküldü. Okul, aniden gelen soğuk havalara hazırlıksız yakalandı. Öğrenciler, buzhaneye dönen sınıflarda montla eğitim yapmak zorunda kalıyor.
Yönetmelik gereği ısıtıcıların çalıştırılmadığı okulda, öğrencilerin kapı ve pencereleri açmaları yasaklandı. Minikler, buzhaneyi andıran okulda donduklarını söyledi. Çok üşüdükleri için derste de montlarını çıkarmayan minikler, kaloriferlerin bir an önce yakılmasını istiyor.
Veliler bu duruma isyan ederken, okul aile birliği meselenin çözümü için alarma geçti. Basında çıkan haberler üzerine dönüşümü sağlayan taşeron firma yetkilileri, okulun doğal gaza kavuşması için hummalı bir çalışma başlattı. Ekipler miniklerin ısınması için dün gece yarılarına kadar çalıştı.
Okul aile birliği üyesi Sabriye Kavuşmuş, "Aralık ayına geldik. Hala doğal gazımız bağlanmadığı için öğrenciler sınıflarda montla ders yapmaya çalışıyor. Velilerden sürekli şikayet almaya başladık. Öğrencilerimiz sürekli hasta olmaya başladı. Tabii bir öğrenci grip olduğu zaman diğerlerine de bulaşıyor. Okul olarak mağdur durumdayız" dedi.

Eklenme: 2013.12.06 11:34
Son Güncellenme: 2013.12.06 17:26
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Yapay zeka değerlendirdi: İşte Türkiye'nin e...
Yapay zeka değerlendirdi: İşte Türkiye'nin e...