Bilim insanları önerdi! Corona virüse karşı bağışıklığı güçlendiren 5 gıda

Yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisi dünya genelinde 1,75 milyonu aşkın kişinin ölümüne neden olurken Covid-19'a karşın aşılanan insanların sayısı da artmaya devam ediyor. Bununla birlikte, yetersiz doz miktarı, uygun olmayan depolama koşulları ve aşıların yüksek fiyatları nedeniyle salgının bir süre daha halk sağlığı için tehdit oluşturacağı düşünülüyor. Bu yüzden, bilim insanları enfeksiyon riskini azaltabilecekleri ve şiddetli semptomları önleyebilecekleri yollar aramaya devam ediyor. Araştırmacılar, düzenli beslenme ve bağışıklık sistemi arasında önemli bir ilişki olduğunu, özellikle D vitamini ve Omega 3 gibi maddeler içeren bitter çikolata, deniz yosunu ve tuna balığı gibi besinlerin Covid-19'la mücadelede etkili olabileceğini yaptıkları küresel çalışmalarda ortaya koydu. Ancak uzmanlar hiçbir gıdanın corona virüse karşı korunmada tek başına rol oynamadığını ve aşıların yerini tutamayacakları konusunda uyardı.

TON BALIĞI
Tavsiye eden kurum : Bohai Üniversitesi, Çin
Konserve ton balığı, Türkiye'de dahil olmak üzer tüm dünyada tüketilen püler besinler arasında yer alıyor. Omega-3 ve protein içeriği yüksek olan iyi bir B12 vitamini kaynağı olan ton balığının corona virüse karşı da vücudu güçlendirebileceği düşünülüyor.

Ekim ayında Food Chemistry dergisinde yayınlanan bilimsel bir makale, ton balığından elde edilen proteinlere ve bunların koronavirüs enfeksiyonunu önlemede rol oynayıp oynamadıklarına baktı. Çin'de yer alan Bohai Üniversitesi'nden araştırmacılar, ton balığını oluşturan peptitileri incelendi. Ardından ton balığı, vücut tarafından sindirildiğinde oluşturulan 142 peptidin, Covid-19'un vücuda girdiği Mpro enzimi ve ACE2 reseptörü ile nasıl reaksiyona girdiğini modellemek için bilgisayar sistemleri kullanıldı. ACE2, corona virüsün insan hücrelerine açılan kapısı olarak biliniyor ve Covid-19'a neden olan SARS-CoV-2 virüsünün yüzeyinden çıkıntı yapan başak protein tarafından hedef alınıyor.

Eklenme: 2020.12.29 14:34
Son Güncellenme: 2020.12.29 14:40
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

İstanbul polisinden 50 milyon liralık operas...
İstanbul polisinden 50 milyon liralık operas...