Bel fıtığı patlar mı? İşte belirtileri ve tedavisi

Günümüzde insanların en fazla şikayet ettiği rahatsızlıkların başında gelen bel ve boyun fıtıkları her geçen gün daha da artıyor. Zamanında ve yeterli tedavi görmeyen hastaların durumu gittikçe ciddileşiyor.

Bel fıtığı patlar mı ?
Fıtık patlamaz; dış sağlam kısımdan sızarak sinire yumuşak basınç oluşturur. Patlamış olarak ifade edilen fıtıkların patlamamış denilen fıtıklardan daha erken iyileştiği bilimsel bir gerçektir.

Bel fıtığı tedavisinde en önemli metot nedir?
Fıtık tedavisinde en önemli metot ise Fıtık konusunda kendini iyi geliştirmiş, bilgili ve tecrübe sahibi Uzman bir Doktordur. Çünkü hangi metodu kullanması gerektiğine en iyi karar verme donanımına sahiptir.

Bel fıtığı tedavisi nelerdir ?
İstirahat, disk içi basıncı ve omur çevresindeki yumuşak dokularda yüklenmeyi azaltarak fıtığın veya diğer bel ağrılarının iyileşmesinde yardımcı olabilir. Yatak ne sert ne de aşağı çökecek kadar yumuşak olmalıdır. Hasta sırt üstü, sağ ve sol yan pozisyonda yatabilir. Doktorunuzun önerdiği kadar istirahat yapılmalıdır. En önemli şey fıtık ve bel ağrısı yapan etkenleri iyi ayırt edebilecek ehil bir uzman doktor bulmak ve onun gözetiminde hayatımızı devam ettirmektir. Bir yöntem uygulatıp tedavi oldum artık her şey iyi gidecek düşüncesi yanlıştır. Çoklu yöntem uygulamak çok önem arz eder.

Eklenme: 2020.11.11 09:17
Son Güncellenme: 2020.11.11 09:44
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Malatya'daki Porga Vadisi
Malatya'daki Porga Vadisi