Alzheimer'ı unutkanlıktan ayıran 4 fark

Yaşlanma ile birlikte algılamada, yaratıcı yeteneklerde azalma, dikkatsizlik, daha yavaş düşünme hızı görülebilir. Bu durum kişinin iş ve sosyal hayatını etkilemediği sürece normal olarak kabul edilir. Peki, unutmak hangi durumlarda bir hastalığın habercisi? Nöroloji Uzmanı Dr. Özlem Şahin önemli bilgiler paylaştı

Yaşlanma ile birlikte algılamada, yaratıcı yeteneklerde azalma, dikkatsizlik, daha yavaş düşünme hızı görülebilir. Bu durum kişinin iş ve sosyal hayatını etkilemediği sürece normal olarak kabul edilir. Peki, unutmak hangi durumlarda bir hastalığın habercisi? Nöroloji Uzmanı Dr. Özlem Şahin önemli bilgiler paylaştı.

Yaşa ve beyindeki bazı fiziksel değişikliklere bağlı olarak oluşan unutkanlık (demans), Alzheimer ile sık sık karıştırılabiliyor. Demansın, beyni etkileyen bozuklukların neden olduğu bir grup etkinin bütünsel adı olduğunu ancak belirli bir hastalık olmadığını söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Özlem Şahin "Demansı olan insanlar giyinmek ya da yemek yemek gibi normal faaliyetlerde bulunmakta zorlanabilir. Sorunları çözme veya duygularını kontrol etme yeteneklerini kaybedebilirler. Kişilikleri değişebilir, aniden sinirlenebilirler veya orada bulunmayan şeyleri görebilirler. Hafıza kaybı, demansın ortak bir semptomudur. Demansın en sık görülme nedeni de tüm hastaların en az yarısında görülen Alzheimer olduğu için ikisi çoğu zaman halk arasında aynı anlamda kullanılabiliyor.


Eklenme: 2019.09.19 10:18
Son Güncellenme: 2019.09.19 10:21
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Uzmanı uyardı: Dizlerde ağrı, kireçlenme hab...
Uzmanı uyardı: Dizlerde ağrı, kireçlenme hab...