Altından daha değerli ikonik bir koku: Orris

Vincent van Gogh tarafından üne kavuşturulmuş "Iris florentina" bitkisinin köklerinin insana sağladığı mucizevi katkılarını, Namık Kemal Üniversitesi biyoloji bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Evren Cabi ile konuştuk. Orris kokusunun altından daha değerli ikonik bir koku olduğunu belirten Cabi, peruk hazırlanmasında, saçların yenilenmesinde ve cildin nemlendirilmesinde bu kokunun kullanıldığını söyledi.

Orris'i bu kadar benzersiz ve büyüleyici yapan şey nedir?

Orris çiçeksi ile odunsu arası bir kokudur: çok yönlü, sert ve hafif kadınsı. Orris inanılmaz derecede güçlü bir kokudur, birkaç damla damıtılmış Orris bir parfümün üst notalarını elde etmek için yeterlidir. Ancak aromasını tam olarak tarif etmek çok mümkün değildir. Aslında Iris çiçeğinin kokusu oldukça hafiftir bu sebeple parfüm endüstrisi için Iris çiçekleri yıldız sayılmazlar, ama asıl yıldız toprağın altında gizli olan rizom kısmıdır. Bu rizom kısmı içerdiği demir ile birlikte Orris'i parfüm endüstrisinin en değerli yıldızı haline getirmektedir.

Bitkiden Parfüme

Taşlı toprak yapısı ve ılıman iklim koşullarında Akdeniz sıcaklığında yetişen Iris florentina şişelenmeden, toz haline getirilmeden veya parfümün içine konmadan önce yıllar geçmelidir.

Eklenme: 2019.09.17 12:51
Son Güncellenme: 2019.09.17 12:59
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Banka hesaplarınızı kontrol edin! Ödemeler b...
Banka hesaplarınızı kontrol edin! Ödemeler b...