Prof. Dr. Şenyiğit'ten tozlu hava uyarısı

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, tozlu havalara özellikle astım, bronşit ve alerjisi olan hastalar ile yaşlıların dikkat etmesi gerektiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu

İlkbahar ve yaz aylarında Ortadoğu ve Afrika çöllerinden başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere ülkemizi etkileyen toz fırtınaları önemli sağlık problemleri teşkil etmektedir. Diyarbakır'da son günlerde etkisini sürdüren toz taşınımı, astım, bronşit, alerji ve koah hastaları ile birlikte yaşlıları olumsuz yönden etkilemeye başladı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, fırtınanın içindeki toz zerreciklerinin ve toz partiküllerinin ağız ve burun yoluyla akciğere girerek nefes darlığı oluşturacağına ve ölümle sonuçlanabileceğine vurgu yaptı.

Toz fırtınasının özellikle ilkbahar ve yaz aylarında belirgin bir şekilde kendini Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde gösterdiğini ifade eden Şenyiğit, "Toz fırtınaları genellikle ilkbahar ve yaz dönemlerinde başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere ülkemizi etkileyen çok önemli sağlık sorunlarından biridir. Özellikle Ortadoğu ve Afrika'dan kalkan, alçak basınç sistemine bağlı olarak kalkan tozların rüzgarlar vasıtasıyla, bölgemize taşınması suretiyle bazen birkaç gün bazen de 1-2 hafta kadar süre ve sağlığı önemli derecede etkileyen faktördür" dedi.

Eklenme: 2023.05.24 15:45
Son Güncellenme: 2023.05.24 15:47
Kategori: Diğer

Öne Çıkan Galeriler

Kilo verdiren iğne onaylandı
Kilo verdiren iğne onaylandı