Pandemide görülen sorunlardan yüksek ateşe karşı 7 etkili besin

Soğuk algınlığı ve grip nedeniyle oluşan yüksek ateş, Omicron varyantında da görülen belirtilerden. Yüksek ateşin düşürülmesinde ilaçların yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmek için yeterli ve dengeli beslenmek çok önemli. Ayrıca bazı besinler vücuttaki iltihabın azalmasına, hücre iyileşmesinin hızlanmasına, virüs ve bakterilerin vücuttan uzaklaştırılmasına destek olarak yüksek ateşin düşmesine de katkı sağlıyorlar! Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu, yüksek ateşin düşmesine yardım eden besinleri anlattı.

Soğuk algınlığı ve grip nedeniyle oluşan yüksek ateş, Omicron varyantında da görülen belirtilerden. Yüksek ateşin düşürülmesinde ilaçların yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmek için yeterli ve dengeli beslenmek çok önemli. Ayrıca bazı besinler vücuttaki iltihabın azalmasına, hücre iyileşmesinin hızlanmasına, virüs ve bakterilerin vücuttan uzaklaştırılmasına destek olarak yüksek ateşin düşmesine de katkı sağlıyorlar! Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu, yüksek ateşin düşmesine yardım eden besinleri anlattı. 1-SARIMSAK
Sarımsağın içeriğindeki kükürtlü bileşiklerin, en çok da 'allisin' maddesinin antibakteriyel özelliği sayesinde yüksek ateşin düşürülmesine katkı sağladığı yapılan çalışmalarla kanıtlanmış. Hasta olduğunuzda, yemeğinize ekleyeceğiniz sarımsak içerdiği allisin maddesi sayesinde soğuk algınlığı veya grip semptomlarıyla savaşmada yardımcı oluyor.
Soğuk algınlığı ve grip gibi durumlarda sarımsak tüketiminizi arttırmak vücut direncinizin artmasına ve ateşinizin düşmesine yardımcı oluyor. Ancak düşük tansiyon probleminiz varsa veya kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız, sarımsak tüketiminizi arttırmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekiyor.

Eklenme: 2022.02.14 16:28
Son Güncellenme: 2022.02.14 16:29
Kategori: Diğer

Öne Çıkan Galeriler

Sanatın gücü: Tiyatro
Sanatın gücü: Tiyatro