Mitolojide Olimposlu tanrılar kimlerdir?

Yunan mitolojisinde, dünyayı yönettiğine inanılan tanrılar grubuna verilen isimdir, 12 Olimposlu tanrılardır. Bu ismi Yunanistan'ın en büyük dağı olduğu bilinen Olimpos Dağın'dan almaktadırlar. Yunan mitolojisine göre Olimpos Dağının zirvesinde yaşadıklarına inanılan tanrıların her birinin farklı bir görevi ve simgeledikleri farklı özellikleri bulunuyor.

Kendilerinden önce dünyayı yöneten Titanlar'la savaştıktan sonra dünyayı büyük bir düzen ve denge içinde yönettiklerine inanılıyor. 12 Büyük Olimpos tanrısının başıysa Zeus olarak kabul ediliyor. Mitolojiye göre Titan Kronos'la arasında yaşanan anlaşmazlıklar büyük bir savaşa dönüştü ve Zeus Kronos'u yenerek yönetimi ele aldı.

Kendisiyle beraber, 12 tanrı ve tanrıçayla dünyayı yöneten Zeus tanrıların başı olarak biliniyor. Her bir tanrı ve tanrıçanınsa ayrı bir görevi bulunuyor. Sahip oldukları kudretleriyle, dünyayı büyük bir denge ve istikrarla yöneten 12 Olimposlu tanrıları her birinin görevleriyle ve sırasıyla anlatacağız. Hestia ve Hades anlatılarda olmasına rağmen 12 Olimposlu arasında yer almamaktadır.

Eklenme: 2023.10.26 15:40
Son Güncellenme: 2023.10.26 16:05
Kategori: Diğer

Öne Çıkan Galeriler

Motorine zam geldi
Motorine zam geldi