Dünyanın en iyi kahve rotaları

Kahve, özellikle bizim toplumumuzda büyük öneme sahip. Bir fincan kahvenin 40 yıllık hatırı olduğunu düşünürsek konunun ciddiyeti ortaya çıkıyor. Tarihte Türkler, kahvenin dünyaya yayılmasında oynadığı kilit rolü de düşünürsek olayın ehemmiyeti bir kat daha artıyor. Kahve türleri kadar bu lezzetli içeceğin üretildiği yerler de önemli. İşte dünyanın en iyi kahve rotaları.

Kahve, özellikle bizim toplumumuzda büyük öneme sahip. Bir fincan kahvenin 40 yıllık hatırı olduğunu düşünürsek konunun ciddiyeti ortaya çıkıyor. Tarihte Türkler, kahvenin dünyaya yayılmasında oynadığı kilit rolü de düşünürsek olayın ehemmiyeti bir kat daha artıyor. Kahve türleri kadar bu lezzetli içeceğin üretildiği yerler de önemli. İşte dünyanın en iyi kahve rotaları

Brezilya
Kahvenin ana vatanı olmasa da Brezilya, yakın döneme kadar dünya kahve üretiminin neredeyse %80'ini tek başına karşılamaktaydı. Sao Paulo bölgesinde ağırlıklı olarak kurulu olan plantasyonlarda yetiştirilen Brezilya kahvesi Arabica ve Robusta türlerindedir. Santos olarak adlandırılan Brezilya kahvesi diğer kahvelere oranla daha fazla asit ve yoğunluk taşımakta.

Eklenme: 2019.10.01 10:55
Son Güncellenme: 2019.10.01 11:00
Kategori: Diğer

Öne Çıkan Galeriler

Dişi kurbağalar erkeklerden kurtulmak için n...
Dişi kurbağalar erkeklerden kurtulmak için n...