Bazı ilaçlar, kanser riskini artırabilir

Kalp, sivilce, romatizma gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan bazı ilaçların, cildi güneşe karşı duyarlı hale getirerek, cilt kanseri riskini artırdığı bildirildi

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Dermatoloji Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Ayşe Akbaş, 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, cilt kanserlerinin tüm kanserler içinde görülme sıklığının erkeklerde 6'ncı, kadınlarda ise 5'inci sırada olduğunu söyledi.

Cilt kanserinin gelişiminde genetik faktörlerin, iklim koşularının etkili olduğunu ifade eden Akbaş, "Genetik yapısında bozukluğa bağlı deri hastalıkları görülebilen kişilerde de cilt kanseri gelişme riski daha yüksektir. Bunun yanı sıra özellikle sarışın, açık renk gözlü kişilerde cilt kanseri gelişme riski diğer insanlara göre daha fazladır" dedi.

Akbaş, çok güneşli bölgelerde yaşayan, beyaz ırktan olan ve alerjik yapıya sahip kişilerin, risk taşıdığını dile getirerek, "Güneşe karşı duyarlılık yaratan ilaçların kullanılması, cilt kanseri oluşmasını kolaylaştırır" uyarısında bulundu.

Eklenme: 2023.04.05 13:16
Son Güncellenme: 2023.04.05 13:18
Kategori: Diğer

Öne Çıkan Galeriler

30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Fest...
30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Fest...