"Çingeneler Zaman-Ederlezi" Bursalı izleyicileriyle buluştu

Sinema eleştirmenleri tarafından bir başyapıt olarak kabul gören,1988 yılında Emir Kusturica'nın Yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı Çingeneler Zamanı Filminin uyarlaması niteliği taşıyan ve Kumbara Görsel Sanatlar Tiyatrosunun prodüksiyonunu üstlendiği "Çingeneler Zamanı-Ederlezi" Bursalı seyircisiyle Tayyare Kültür Merkezi'nde buluştu.

ERSEL NALBANT / BURSADA BUGÜN

Müzikal, sinema eleştirmenleri tarafından bir başyapıt olarak kabul gören, 1988 yılında Emir Kustirica'nın yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı "Çindeneler Zamanı-Eerlezi" filminden uyarlanan müzik ve dans gösterileriyle dolu oyun Bursa'da Tayyare Kültür Merkezi'nde sahneye taşındı. Müzikalde, 1980'lerin Yugoslavya'sında her daim neşe ile yaşayan ancak yüzlerine bakıldığında her bir çizgide hüzünleri görebilen çingenelerin aşkları, ayrılıkları ve yaşam hikayeleri anlatıldı.

İki bölümden oluşan oyunu Tayyare Kültür Merkezi'ni hınca hınç dolduran Bursalılar soluksuz izledi. Oyun sonunda oyun yönetmeni Vural Bingöl ve oyuncular Andrea Primavera, Gamze Metin, Nilüfer Ömürlü, Şehmus Kartal, Seymur İlham, Tuvana Ceylan, Erhan Yaman, Vural Bingöl, Özden Uslusoy, Ayca Ergün, Kamala Mustafayeva Tabak,  Bursalılar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

OYUNUN KONUSU

Kızını kaybetmiş iki torununa hayatını adamış bir büyükanne ve başından bela eksik olmayan oğluyla yaşayan bir annedir Hatica... Tüm saflığıyla aşık olan ancak büyükannesinin kararıyla kardeşi için yollara düşen, zengin olmak hayaliyle kalbindeki beyazı siyaha çeviren bir torun olan Perhan ve hayallerindeki Hollywood'a ulaşmak isterken sahip olduğu saf aşkı kaybeden genç bir çingene kız olan Azra' nın hikayesidir anlatılan...

Eklenme: 2022.02.22 09:07
Son Güncellenme: 2022.02.22 09:45
Kategori: Cemiyet

Öne Çıkan Galeriler

Bursa'da yeni yıl coşkusu
Bursa'da yeni yıl coşkusu