Bursa Kadın Kuruluşları Birliği Medeni Kanunun Kabulü'nü unutmadı...

Bursa Kadın Kuruluşları Birliği Medeni Kanunun Kabulü'nün 90. yıldönümü dolayısıyla Artıç Otel'de basın bildirisi yayınladı.

ERSEL NALBANT/BURSADABUGUN.COM
Bursa Kadın Kuruluşları Birliği Medeni Kanunun Kabulü'nün 90. yıldönümü dolayısıyla Artıç Otel'de basın bildirisi yayınladı.
Artıç Otel'de bir araya gelen Bursa Kadın Kuruluşları Birliği Medeni Kanunun Kabulü'nün 90. yıldönümü dolayısıyla hazırlanan basın bildirisini kamuoyuna sundu. Türk Kadın Kuruluşları Birliği Adına Koordinatörü Av. İlknur Kutucu, günün anlam ve önemini özetlediği açıklamasında Medeni Kanunun Kabulü'nün 90. Yıldönümünün öneminden bahis etti. Av İlknur Kutucu "Türk Hukuk tarihinin önde gelen Cumhuriyet Devrimleri'nden biri kuşkusuz 17 Şubat 1926 tarihinde kabul edilen Medeni Kanun'dur. Bu gün Medeni Kanun'un 90. yılını kutluyoruz. Medeni Kanunun kabulü, ülkemizin sosyal ve aile hayatına, özellikle kadınlarımıza birçok yenilikler getirmiştir. Bu vesileyle, Türk bağımsızlık savaşının ve modern hukuk devriminin büyük önderi M.Kemal Atatürk'ü ve onun hukuk savaşçısı olan Adliye Bakanı, Medeni Kanunu hazırlayanlarından, Mahmut Esat bozkurt'u saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz. Türk Ulusu'nu ortaçağdan kalma, bilime ve toplumsal gelişmeye kapalı, toplumun değişen gereksinimlerine kulak tıkamış dogmatik kurallar açmazından kurtararak, insanı ve özellikle de kadını kul olmaktan birey olmaya terfi ettiren devrimci kadroları unutmamız mümkün değildir" dedi. Kadına karşı şiddetin durmadan tırmandığı, cinsiyet temelli bakış açısının kadını arka plana itini sözlerine ekleyen Kutucu, "Cumhuriyet Devrimlerinden biri olan ve Türkiye'de çağdaş yaşamın kanuni tescili diyebileceğimiz Türk Medeni Kanunu'nun, toplumumuz tarafından iyi kavranması ve anlaşılması önemlidir. Bursa Kadın Kuruluşları Birliği"nin, Atatürk ve devrimlerinin takipçisi ve koruyucusu olarak çağdaş ve ileri bir hukuk devleti anlayışının her zaman yanında olacağını, kadının birey olarak, vatandaş olarak haklarının korunması yolunda yürüme azminde olduğunu bir kez daha vurgular, Medeni Kanunun kabulünün 90. Yılını saygı ve sevgiyle anıyoruz" diye konuştu.

Eklenme: 2016.02.19 15:21
Son Güncellenme: 2016.02.19 15:48
Kategori: Cemiyet

Öne Çıkan Galeriler

Çocukların geleceğini ışıldattılar
Çocukların geleceğini ışıldattılar