Bursa'da Ata gecesi

Bursa'da yaptıkları çeşitli faaliyetler ile adından sıkça bahsettiren sivil toplum kuruluşlarından biri olan Ata Lions Kulübü Podyum Davet'te 'Atatürk Gecesi' düzenledi. Düzenlenen geceye Nasuh Mahruki konuk konuşmacı olarak katıldı.

ERSEL NALBANT/BURSADA BUGÜN
Ata Lions Külübü'nün evsahipliği'nde Podyum Davet'te düzenleği 'Ata Balosu' na Lions 118K Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Neşe Baklacıoğlu, Ata Lions Kulübü Başkanı Av.H.Avni Bayramoğlu, kulüp başkanları ve üyeleri büyük ilgi gösterdi. Düzenlenen gecede Atatürk'ün sevdiği yemekler ve konuklara ikram edilirken, Atatürk'ün sevdiği şarkılar dinlendi. Gecenin açılış konuşmasını yapan Ata Lions Kulübü Kurucu ve dönem Başkanı Av. H.Avni Bayramoğlu, böylesine anlamlı bir gecede, Lions 118-K yönetim çevresine bağlı tüm Lions Kulüplerinin başkan ve üyelerini bir arada görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Geceden elde edilecek Geceye konuk konuşmacı olarak katılan Türk dağcı, yazar, fotoğrafçı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Nasuh Mahruki' Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan bir konuşma yaptı. Gecede bir açıklama yapan Ata Lions Kulübü Başkanı Av.H.Avni Bayramoğlu, Geceden elde edilecek gelirin Türk Eğitim Vakfı'na bağışlanarak Nasuh Mahriki adına öğrencilere burs verileceğini söyledi.
NASUH MAHRUKİ ATATÜRK'Ü ANLATTI
Nasuh Mahruki konuşmasında; ''Atatürk'ü bize en güzel anlatan Turgut Özakman, Atatürk'ü tanıyanlardan şöyle aktarır. Zarif, nazik, terbiyeli, dahi, belleği çok güçlü, gerçekçi, dikkatli, çok çalışkan, ateş altında korkusuzca duran, iyimser, düzenli, temiz giyinen, sevaşta bile her gün traşını olan, her gün yıkanan, görev anında ciddi, genel olarak neşeli, bazen muzip, güzel ve etkili konuşan ve yazan, sanatsever, kadınlara çok saygılı, insancı, çok kitap okuyan, onurlu, vefalı, duygulu, şevkatli, utangaç, sohbetten hoşlanan, doğa aşığı, çocukları seven, halkın arasına karışmaktan hoşlanıp mutlu olan, halkına güvenen ahlakça demokrat, çağdışı liderlerin aksine demokrasiyei öven, bütün komşularıyla ve dünya milletleriyle barışık düzel dans eden, zeybek oynayan, türkü, şarkı söyleyen, kendisiyle alay etmesini de bilen bir bilge, halkına hesap veren, kitap yazan, durmadan yurdu dolaşan bir önder, kendinden sonra da işleyecek, demokrasiye açık bir rejim kurmuş ileri görüşlü, sahici bir devlet adamı, bir öğretmen, bir öncü, bir devrimci, askerlik sanatına katkıda bulunmuş bir büyük asker; rahatı değil, milletin yararı için suikast ve iftiralarla dolu çetin bir geleceği göze almış bir sosyal kahraman, bir insan adam gibi adam. İşte görgü tanıklarının ortak olarak anlatıları Atatürk bu. Bu gün neyimiz varsa hemen hepsini kendisine borçlu olduğumuz insan Atatürk'' dedi. Nasuh Mahruki'yi konuşmasının ardından verdiği bilgilerden dolayı Ata Lions Kulübü Başkanı Av.H.Avni Bayramoğlu Nasuh Mahruki'ye teşekkür plaketi vererek teşekkürlerini sundu.

Eklenme: 2022.02.14 08:29
Son Güncellenme: 2022.07.06 15:43
Kategori: Cemiyet

Öne Çıkan Galeriler

Alinur Aktaş ve ailesinin mutlu günü
Alinur Aktaş ve ailesinin mutlu günü