Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması

16 Nisan 2015, 20:30 - 19 Nisan 2015 Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi
İzleyici Kitlesi

Genel izleyici kitlesi

  • Etkinlik Detayları
Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması 16 Nisan Perşembe günü başlıyor. 28 ülkeden toplam 92 gitaristin katılacağı yarışmada dünya çapında ünlü 3 ünlü klasik gitar virtiözü de konser verecek.

Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliği ile bu yıl ilk kez düzenlenecek  olan
Nilüfer Uluslararası  Klasik Gitar Yarışması için geri sayım başladı. 16 Nisan Perşembe günü  başlayacak olan yarışma 19 Nisan'da sona erecek.  Büyük ilgi gören yarışmada 28  ülkeden toplam 92 gitarist yarışacak. Yarışma beste ve yorum kategorilerinde yapılacak.
Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Araştırma Görevlisi ve gitar sanatçısı Veysel Özgür Sağlam'ın proje koordinatörlüğünde 4 gün sürecek yarışmada  ilk iki gün elemeler yapılacak.  Üçüncü  gün yapılacak yarı final sonrası 19 Nisan Pazar  günü yapılacak final müsabakası ile beste ve yorum kategorisinde dereceler belirlenecek.
Dünyaca ünlü jüri üyeleri
Yarışmanın  jüri üyeleri arasında  dünya çapında ünlü 3 klasik gitar virtüözü de var. Yarışmada jüri üyeliği de yapacak olan Ricardo Moyano 16 Nisan Perşembe günü UÜ Mete Cengiz Konser Salonu'nda, Kevin Seddiki  17 Nisan Cuma günü Nazım Hikmet Kültürevi'nde, Marco Meloni de 18 Nisan Cumartesi günü Gölyazı Kültürevi'nde konser verecek.
Yarı final ve final yarışmaları  halka açık olarak yapılacak ve izlenebilecek. Konserlerin de ücretsiz olarak izlenebileceği uluslararası yarışmanın finali  Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.  Final akşamında  Todo Tango Orquesta'nın vereceği konser sonrasında  dereceye girenlere ödülleri verilecek. 

Yaklaşan Etkinlikler

Bursa’da önümüzdeki günlerde düzenlenen etkinliklere ulaşın