Bursa Vakıf Kültürü Müzesi/E- Müze Hep AÇIK!

22 Mayıs 2020 - 31 Aralık 2020 Bursa Vakıf Kültürü Müzesi
İzleyici Kitlesi

Genel izleyici kitlesi

  • Etkinlik Detayları
Değişen ve gelişen teknolojiyi yakından takip eden Bursa Büyükşehir Belediyesi müzelerini dijital platforma taşıyor! Bursa Vakıf Kültürü Müzesi kapılarını sanal ortamda da ziyaretçilerine açıyor.

Vakıflar, Türk-İslam inancının en belirgin hayırseverlik göstergesidir. Hiçbir karşılık beklemeden; han, hamam, aşevi, kütüphane, hastane, okul gibi nice abidevi yapı inşa ettiren bu eşsiz kültürü,  Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan "Bursa Vakıf Kültürü Müzesi"nde detaylarıyla anlatıyoruz. Ziyaretçilerine vakfın ne olduğunu, nasıl geliştiğini, dünyaya nasıl yayıldığını ve Bursa'daki vakıf eserlerini anlatan müzemizi artık internet ortamında, istediğiniz anda, istediğiniz yerde ziyaret edebilirsiniz.

Vakıf Panorama sanal turuna katılarak dünya tarihinde bilinen ilk vakıf izlerini keşfedecek, İslamiyet'le gelişen vakıf hizmetlerini ve Osmanlı Dönemi'nde en ihtişamlı dönemine ulaşan vakıf eserlerini inceleyebileceksiniz. Siz de rehber eşliğinde, 360 derecelik panoramik görüntülerle müzemizi adım adım gezmek için www.bursamuze/vakifpanorama/ web adresine tıklayarak sanal turumuza katılabilirsiniz. 

Yaklaşan Etkinlikler

Bursa’da önümüzdeki günlerde düzenlenen etkinliklere ulaşın