Bursa Bisiklet Festivali 2016

18 Ağustos 2016, 11:00 Soğanlı Botanik Parkı
İzleyici Kitlesi

Genel izleyici kitlesi

  • Etkinlik Detayları
Bursa Bisiklet Festivali 2016 18 Ağustos'ta başlıyor.

KAMP ALANI BİLGİLERİ

Parkta Japon bahçesi, İngiliz bahçesi, Fransız bahçesi, gül bahçesi, açelya-orman gülü bahçesi,kokulu bitkiler bahçesi, kaya bahçesi,renk bahçeleri, şekilli bitkiler bahçeleri vardır. Her yıl uluslararası Lale Festivali nedeniyle 200-250.000 lale ekilir.

3 adet büyük gölet, 1 adet su oyunları havuzu, 2 adet çoçuk oyun alanı, 4 adet wc, 2 adet büfe, bir adet büfe-bisiklet evi, bir adet pastahane, bir adet idari bina bulunmaktadır.

Parkta 12.000 m.'lik doğal yürüyüş yolları, doğal koşu yolu, 1.000 m.'lik soğuk asfalt kaplamalı bisiklet yolu ve göletler bulunmaktadır.

Parkının güney bölümünde; 17.,18.,19., yüzyılda Bursa'da bulunan Halıcı İzzet evi, Havuzlu Konak, Çift Bacalı ev, Abdülvahap evi, gibi tarihi yapıların birebir uygulanması ile oluşan Bursa Evleri yer almaktadır.

Parkın projesini İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Ahmet C. Yıldızcı hazırlamıştır.

1998 kullanıma açılan park, 1998'den beri 1. derecede doğal sit alanıdır.

Festival Rotaları

1.Gün Şehir Merkezi 39 km

2. Gün Uludağ İniş 67 km

3. Gün Trilye 90 km

4. Gün Saitabat Şelale 58 km

Kurallar 

Katılım Şartları: 

* Katılım için festival sayfasından kayıt yaptırmak yeterli değildir. Etkinlik süresince sunulacak hizmetlerden (yeme-içme, konaklama, tuvalet-duş, teknik destek vb.) yararlanabilmek için belirlenen bağış miktarının etkinliğin sayfasından duyurusu yapılan hesaba yatırılması gerekmektedir. Bağışta bulunmayanlar yukarıda bahsi geçen hizmetlerden yararlanamayacaklardır.
* Kamp alanına ulaşan katılımcıların tur öncesinde kamp alanında kurulacak olan kayıt masasında kayıt yaptırması gerekmektedir.
* 0 - 12 yaş arası çocuklar için kayıt gerekmemektedir ve festival anı formasından faydalanamazlar.
* 18 yaşından küçükler festivalimize ancak velileri ile birlikte kayıt yaparak katılabileceklerdir.
* Katılımcılar, görevlilerce yapılacak uyarı ve yönlendirmeleri dikkate almak ve uymak zorundadırlar.
* Her hangi bir nedenden dolayı festivale katılmamanız durumunda, resmi, mali ve hukuki sorumluluklar çerçevesinde, yaptığınız bağışı geri ödememiz mümkün değildir.

Giyim

* Kask kullanılması zorunludur. 
* Organizasyon tarafından dağıtılacak formaların görünürlük sağlamak amacı ile tur boyunca kullanılması esastır. Forma dışındaki diğer giyeceklerin, genel olarak vücudu saran nitelikte olmasına, sürüş güvenliğini tehlikeye sokacak geniş- savrulan nitelikte olmamasına özen gösterilmelidir.
* Görevli personelde tur boyunca ayırt edici bir işaret olacaktır. Görevliler bu işareti tur boyunca taşımakla yükümlüdür. Katılımcılar tur başlangıcında işaret hakkında bilgilendirileceklerdir. 
* Yağmur, soğuk vb. kötü hava koşullarına karşı katılımcının kendisi önlem almalıdır, organizasyon tarafından yağmurluk, rüzgârlık vb. dağıtılmayacaktır. Yağmurluk, yedek kıyafet ve bir çift yedek ayakkabı getirmeniz tavsiye olunur. 
* Katılımcılar arasında engelliler olması durumunda katılımcılar bu konu ile ilgili bilgilendirileceklerdir.

Sürüş

* Sürüş esnasında daha önceden belirlenen ve katılımcılara bildirilen "Öncü"nün önüne geçilmemeli, "Artçı"nın arkasında kalınmamalıdır.
* Kaçarlı sıralarla ilerleneceği görevlilerce belirtilecek olup aksi belirtilmediği müddetçe ÜÇLÜ sırayla ilerlemek esastır.
* Sürüş güvenliği açısından öndeki bisikletçiyi takip mesafesi bir bisiklet boyu olup, yol ve hız durumuna göre bu mesafe artabilir.
* Zorunlu haller dışında öndeki bisikletçinin geçilmemesi esastır. Geçilmek durumunda kalındığında sesle "soldayım" diyerek uyarı yapılmalı ve öndeki bisikletçinin solundan geçiş yapılmalıdır. Geçişler kesinlikle sağ taraftan yapılmamalıdır!
* Ani fren ve durmalardan kaçınılmalıdır. Durmanın ya da yön değişikliğinin kaçınılmaz olduğu hallerde arkadan gelenler sesli olarak uyarılmalıdır.
* Yol üzerinde sürüş güvenliğini tehlikeye düşürecek nitelikte çukur, su birikintisi, cam, kasis vb. bulunması halinde arkadan gelenler sesli bir şekilde uyarılmalıdır.
* Sürüş anında kesinlikle telefonla konuşulmamalı, dışarıdan gelecek uyarıları duymayı engelleyecek şekilde kulaklık kullanarak radyo vb. dinlenmemelidir.
* Sürücünün kendisinin ve diğer katılımcıların güvenliklerini tehlikeye atacak şekillerde ve gidonu bırakarak elleri kullanmaksızın sürüş yapmaları kesinlikle yasaktır. 
* Herkesin yanında en az bir adet iç lastik ve yama takımı bulundurması zorunludur.
* Yaz sıcağını göz önünde bulundurarak bisikletinize takabileceğiniz suluk kullanmanız tavsiye edilir.
* Mola ve konaklamalarda görevlilerce ilan edilen sürelere dikkat edilmeli, gecikmelere sebebiyet vererek tur programı aksatılmamalıdır. 
* Organizasyon komitesi üyeleri, sürüş ile ilgili belirtilen bu kurallara uymayanları uyarmak ve kural ihlallerine devam etmeleri halinde katılımcımın tura katılımına son verme hakkına sahiptir.
* Grubun bir arada hareketi esastır. Kopmalar olması durumunda görevliler grubu yavaşlatarak ve hızlandırarak tekrar bir araya getirir. Böyle anlarda yönlendirmelere uyulması gerekmektedir.
* Katılımcı tur esnasında rahatsızlanması durumunda, arkasından gelenleri ses ile uyararak hızlıca sağa geçip durmalı, en yakın görevliden veya diğer bir katılımcıdan yardım talep etmelidir.

Konaklama

* Katılımcılar çadırlarını görevlilerce belirlenmiş bölgelere kurarlar. Gruptan uzak ve festival için tanımlanmamış bölgelere çadır kurulamaz. 
* Sürüş anında, molalarda ve konaklama alanında diğer katılımcıları ve çevrede ikamet eden vatandaşları rahatsız edici davranışlarda bulunulmaması, gürültü yapılmaması gerekmektedir. 
* Komşu çadırlarda dinlenmekte olan diğer katılımcılara saygı gösterilmeli, özellikle saat 00:00'den sonra sessiz olunmalıdır.
* Kamp alanında ateş yakmak yasaktır.
* Konaklama alanının temizliği konusunda hassas davranılmalı ve tur bitiminde konaklama alanında geriye bir atık bırakılmamalıdır.
* Katılımcı sayısını göz önünde bulundurarak oluşabilecek sıralara karşı (kayıt, yemek vb. sıralar) hazırlıklı olunmalı ve sıraya girerken tüm katılımcılar birbirine saygı çerçevesinde davranmalıdır.
* Katılımcılar festival boyunca; kayıtlar sırasında verilecek olan "FESTİVAL BİLEKLİĞİ ve BİSİKLET PLAKASI'nı kullanmak zorundadırlar.

Yaklaşan Etkinlikler

Bursa’da önümüzdeki günlerde düzenlenen etkinliklere ulaşın