Çocuğunuz Covid mi, grip mi?

Çocuğunuz öksürüyor, boğaz ağrısı olduğunu söylüyor ve ateşini ölçtüğünüzde sürekli yüksek çıkıyor... Bu durumda ilk aklınıza gelen Covid -19 enfeksiyonu olabilir. Ancak bu mevsimde grip ve diğer üst yolunum yolu enfeksiyonlarının da görüldüğünün unutulmaması gerekiyor. Özellikle okulların açılması ile birlikte çocuğunda hastalık belirtisi görülen her ailenin en önemli endişesi Covid oluyor. Peki bu iki hastalık birbirinden nasıl ayrılıyor, ayırıcı tanı için neler yapılması gerekiyor, PCR testinin bu konudaki önemi ve ailelerin Covid ile grip konusunda alması gereken önlemler neler? Uz. Dr. Serap Sapmaz, çocuklarda Covid-19 ve grip belirtileri hakkında bilgi verdi.

Okullarda kapı kolları, tahta silgisi, sıra gibi malzemelerin doğru dezenfekte olduğundan emin olunmalıdır. Herkesin dokunduğu noktalara dokunulduğunda çocuklara el yıkanması gerektiği anlatılmalıdır.Kalabalık noktalardan kaçınılması gerektiği öğretilmelidir. Çocuklar AVM gibi kapalı ortamlarda en fazla 2 saat zaman geçirmelidir.
Kapalı yerlerde, halka açık noktalarda çocukların maske takması gerektiği anlatılmalıdır. Çocuklara elleriyle göz, burun, ağız gibi bölgelerine dokunmamaları gerektiği öğretilmelidir. El yıkamadan kaşınma durumunda parmak ucu ve tırnaklarla değil el sırtı ile kaşınması önerilebilir. Hapşırıp öksürdükleri zaman bir peçeteye öksürmeleri, o peçeteyi de çöpe atmaları gerektiği konusunda çocuklar uyarılmalıdır. Peçete temin edilemiyorsa dirsek içine hapşırıp öksürülmelidir. Hastalık belirtisi gösteren çocuklar okula gönderilmemelidir. Hastalık belirtisi gösteren çocuklar çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanına götürülüp ayırıcı tanıları yaptırılmalıdır. Maskeleri ıslanırsa değiştirmeleri söylenmelidir. Ayrıca 4 saatte bir maske değişimi yapmaları konusunda uyarılmalılar. Çocukluk çağı aşılamaları tamamlanmalıdır.

Eklenme: 2021.09.20 15:56
Son Güncellenme: 2021.09.20 16:02
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Sadece enginar soyarak asgari ücretin 4 katı...
Sadece enginar soyarak asgari ücretin 4 katı...