Altından daha değerli ikonik bir koku: Orris

Vincent van Gogh tarafından üne kavuşturulmuş "Iris florentina" bitkisinin köklerinin insana sağladığı mucizevi katkılarını, Namık Kemal Üniversitesi biyoloji bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Evren Cabi ile konuştuk. Orris kokusunun altından daha değerli ikonik bir koku olduğunu belirten Cabi, peruk hazırlanmasında, saçların yenilenmesinde ve cildin nemlendirilmesinde bu kokunun kullanıldığını söyledi.

Bu nadir esansın elde edilmesinde günümüzde halen geleneksel üretim yöntemleri takip edilmektedir. Her baharda İtalya'nın Chianti bölgesi Cezayir menekşesi moru ve beyaz renklere sahip süsenlerin çiçeklenmesine sahne olmaktadır. Bu çiçeğin rizomlarından geleneksel yöntemler ile elde edilen reçine - orris yağı - kozmetik, parfüm ve tozlarda kullanılmak üzere dünyanın her yerine ihraç edilmektedir.

Parfümler, binlerce yıldır kullanılan sayısız doğal malzemeden - odun ve yosunlar, reçineler ve balzamlar, otlar ve baharatlar, çiçekler ve hayvansal yan ürünlerden elde edilir. Orris parfümeri endüstrisi için en çok tercih edilen ve en değerli olan baz aromalardan biridir.

Eklenme: 2019.09.17 12:51
Son Güncellenme: 2019.09.17 12:59
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Hem sulu hem lezzetli karpuz seçmenin sırrı ...
Hem sulu hem lezzetli karpuz seçmenin sırrı ...