Ticaret Bakanlığından ramazan öncesi 10 ilde market denetimi

Ticaret Bakanlığı, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Konya, İzmir, Kocaeli ve Kayseri'deki marketlerde eş zamanlı fahiş fiyat ve etiket denetimi yaptı.

İstanbul

İstanbul Ticaret Müdürü İsmail Menteşe ve beraberindeki ekip, Üsküdar'daki bazı marketlerde denetim gerçekleştirdi.

Yaklaşık 50'nin üzerinde ürünü denetlediklerini belirten Menteşe, "Malum ramazan ayımız geliyor. Özellikle ramazan ayında yoğun tüketilecek ürünlere bakıyoruz." dedi.

Menteşe; etiket fiyatları, etiketlerdeki uygunluk ve alım fiyatlarını incelediklerini dile getirerek, "Güzel örnekler de var. İstanbul'umuzda yerel market zincirlerimizin bir kısmı ramazan ayı sonuna kadar ücretlerini dondurdular. Yani, en azından ramazan ayı boyunca ücret artışı olmayacağı, fiyat artışı olmayacağı konusunda bir karar aldılar. Bu güzel bir gelişme. Biz 39 ilçede de faaliyetlerimizi sürdürüyoruz." dedi.

Marketlerdeki indirimli satışlarda indirimden bir önceki fiyatın da vatandaş tarafından görünür olması gerektiğine işaret eden Menteşe, "Bazı zincir marketlerde manav ürünleri reyonlarında müşteriyi bilgilendirmek adına genel gider tablosu bulunmaktadır. Tüketiciler bu tabloya bakarak ürün fiyatlandırması hakkında bilgi sahibi olabilirler." diye konuştu.

Eklenme: 2024.03.07 16:28
Son Güncellenme: 2024.03.07 16:32
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Şırnak'ta terör operasyonu: 40 gözaltı
Şırnak'ta terör operasyonu: 40 gözaltı