Gerçek üretim 10 ton, piyasadaki sahte ürün 100 tonu aşıyor

Kilosu 20 bin liraya kadar çıkıyor, sahtesine dikkat

Kilosu 20 bin liraya kadar çıkıyor
Kooperatif olarak bir kilosunu 6 bin liraya sattıklarını dile getiren Civelek, "Karadeniz bölgesinin balları 2 ila 4 bin lira arasında satılıyor. Yine de biz ucuza satıyoruz. İstanbul'da bazı noktalarda kilosu 15-20 bin liraya kadar satılıyor" dedi.
Civelek, fiyatının yüksekliğinin şifa kaynağı olmasından kaynaklandığını belirterek, "Balın fiyatı niye bu kadar yüksek? Kahvaltıda tüketmek için alanların sayısı azdır. Yüzde 5'i kahvaltı için alır, yüzde 95'i şifa amaçlı tüketir. Bütün müşterilerimize ilaç satmıyoruz, bu ilaç değildir diye uyarıyoruz. Balların tamamı şifadır yeter ki organik katkısız doğal bal olsun" diye konuştu.
Anzer balının 2 bin 500 rakımda, endemik çiçeklerin de arasında olduğu 400'e yakın çiçek çeşidinin bulunduğu yerde üretildiğini anlatan Civelek, zor şartlarda üretildiği, doğal ve şifalı olduğu için diğerlerine göre yüksek fiyata satıldığını söyledi.

Eklenme: 2025.12.08 10:00
Son Güncellenme: 2025.12.08 10:03
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

2026 Ramazan 19. gün iftar menüsü! Bugün ift...
2026 Ramazan 19. gün iftar menüsü! Bugün ift...