Bursa'da bugün neler oldu? 6 Aralık 2013
İşte günün özeti...
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yakında hizmete açılacak olan Muallimzade Hamamı'nın Yıldırım'ın sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak bir merkez olacağını söyledi.
Tarihi ayağa kaldıran Büyükşehir Belediyesi tarafından İncirli Caddesi'nde restore edilen yapılardan biri olan Muallimzade Hamamı açılış için gün sayıyor. Tarihi Muallimzade Hamamı'nda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın ecdat yadigarı yapılarını yenilediklerini ifade ederek, "Osmanlı'nın ilk dönem eserlerini ayağa kaldırıyoruz. Farklı semtlerde bulunan eserleri, han, hamam, medrese gibi yapıları kendi öz değerleriyle buluşturuyoruz" dedi.
Muallimzade Hamamı'nın 1500'lü yıllarda Muallimzade Ahmet Efendi adlı hayırsever tarafından yaptırıldığını hatırlatan Başkan Altepe, "Davutkadı semtine hizmet eden bu eser, yılların yorgunluğuyla bugüne kadar gelmiş. Hamam, çeşitli zamanlarda atölye olarak kullanılmış ve üzerine ilave katlar yapılmış, betonlar dökülmüştü. Bölge halkının da en önemli taleplerinden biri bu hamamın yenilenmesiydi" diye konuştu.
Son Güncellenme: 2013.12.06 17:26
Kategori: Haber
Öne Çıkan Galeriler