Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

Milli maça var da, kulüplere yok mu?

2021.03.28 22:31 - Son Güncellenme: 2021.03.28 22:31
A

Türkiye Futbol Federasyonu, pazar öğleden sonra sürpriz bir karar alarak, A Milli Takım'ın; salı akşamı İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Letonya ile  oynayacağı grup eleme maçına, stadın yüzde 15 oranında "seyirci" alınacağını açıkladı.

"STADA GİRİŞ HES KODU İLE"

 TFF diyor ki:

"2022 Katar Dünya Kupası Grup Elemeleri G Grubu'nda 30 Mart Salı günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Türkiye-Letonya karşılaşmasına yüzde 15 kapasitesi oranında seyirci alınacaktır. 
Sadece bu milli maça özel olarak gerçekleşecek uygulamada, UEFA ve TFF Sağlık Kurulu protokollerinde belirlenen tüm sağlık tedbirleri ve HES kodu zorunlu olacaktır."

OLİMPİYAT'A 11 BİN SEYİRCİ

Futbol Federasyonu... 

Buna göre;

Salı akşamı 76 bin seyirci kapasiteli stada 11 bin 400 futbolsever alınacak.

Bu uygulama nasıl olacak, takip edip hep beraber göreceğiz...

KAFALARDA BİRÇOK SORU...

İyi hoş da...

Hal böyle olunca;

Futbolseverlerin kafasında, cevabını merak ettiği birçok soru oluştu.

İşte ilk akl gelen sorular:

1)Geçen hafta Hollanda milli maçına neden bu şartlarda seyirci alınmadı?

2)Son günlerde ülkemizde, günlük vaka sayısı 30 bine kadar yükselmişken, İstanbul gibi risk durumu yüksek bir kentte; 11 bin taraftarın stada alınmasıyla risk alınmış olmuyor mu?

3)Milli maç için "HES kodu" uygulaması ile taraftar alıyorsunuz. Lig maçlarına taraftar alınması için nisan ayı başında bir değerlendirme yapacağınızı söylemiştiniz. Milli maçlara yüzde 10 kapasiteyle seyirci aldığınıza göre, aynı uygulamayı ligler için de yapmayı düşünüyor musunuz?

NEDEN DETAYLI BİLGİ VERMİYORSUNUZ?

Sayın Federasyon;

"Sadece bu Letonya milli maçına özel bir uygulama" diyorsunuz.

Ancak, bu kısa açıklama dışında, tam 1 yıldır takımlardan uzak kalan taraftarlar için neden bir bilgilendirme yapmıyorsunuz?

Sizin aldığınız bu "milli maça özel yüzde 10 seyirci" kararından sonra taraftarların bu soruları sorması sizce de normal değil mi?

TİMSAH ARENA'NIN %10'U...

Örneğin;

Timsah Arena'nın resmi kapasitesi 43 bin 363 kişi...

Stadın kapıları, yüzde 10 oranında yeşil-beyazlı taraftarlara açılsa, 6 bin 500 dolayında taraftar, tribünlerde maç izleyebilir...

Bu sayı bile, destek anlamında bir hayli önemli...

KAFALAR İYİCE KARIŞTI

Gerçi, pandemide durum hiç iç açıcı değil!..

Virüste; mutanttı, varyasyondu derken, kafalar iyice karıştı!

Eğer, "Letonya maçında deneme yapacağız. Liglere seyirci alma konusunda, uygulamanın durumuna/ sonuçlarına göre karar vereceğiz" diyorsanız, bunu da net olarak açıklamanız gerekmiyor mu?

Futbolseverleri aydınlatsanız da, kafalardaki soru işaretleri giderilse daha iyi olmaz mı Sayın Futbol Federasyonu yönetimi?


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları