Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

Geleceğe büyük yatırım!

2019.07.29 13:27 - Son Güncellenme: 2019.07.29 13:51
A

Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneği'nin (BPFDD) ilk defa düzenlediği Uluslararası Bursa Cup Şükrü Şankaya Gençler Futbol Turnuvası, tek kelimeyle Bursa'ya damgasını vurdu.
5 ülkeden 12'si yabancı olmak üzere 65 takımın katıldığı bu önemli organizasyon 5 kategoride düzenlendi.
2007-2011 arası doğumlulardan oluşan yaş gruplarında 5 gün süren futbol şöleni, izleyenleri resmen futbola doyurdu.
Final maçlarının oynandığı Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadı'nı dolduran ailelerin ve futbolseverlerin heyecanına bizzat tanık oldum.

BİR İLKE İMZA ATTILAR

Uzun yıllardır bu işi yapıyorum, Bursa'da, yabancı ülkelerin de katılımıyla organize edilen, ilk defa bu kadar geniş kapsamlı bir turnuvaya şahitlik ettim. 

EFSANELER KOLLARI SIVADI

Öncelikle bu güzel kupaya emeği geçen, başta BPFDD Başkanı Ahmet Suphi Evke olmak üzere, yıllarca Bursaspor'da yıllarca forma giyen unutulmaz isimlerden Erkan Öncel, Ersel Uzgur, Ümit Şengül, Kadir Çattık gibi efsanelerin bizzat görev aldığı turnuva; ilk defa yapılmasına rağmen büyük ses getirdi.
Bence, bu organizasyon; geleceğe çok önemli bir yatırımın kilometre taşı olarak tarihe geçti.
Bundan yaklaşık 2 yıl önce Başkan A.Suphi Evke ile Podyumpark'ta kahve içerken, Suphi Hocam, bana bu projesini anlatmıştı.
Ben de böyle bir organizasyonun Bursa futbolunun gelişimine büyük katkı sağlayacağını söyleyip desteklemiştim.
Bu sohbetimizden sonra, büyük emek verilerek düzenlenen ve başta Nilüfer Belediyesi ve Yeşim Tekstil olmak üzere değerli sponsorların desteğiyle ete kemiğe büründürülen Bursa Cup'ın, kent futbolu altyapısına ve kültürüne önemli katkı yapacağına ve uluslararası tanıtımına katkı sağlayacağına inanıyorum.
İlk kupaya;
5 ülke, K.Makedonya, Arnavutluk, Moldova, Bulgaristan ve Kosova'dan 12 takım katıldı.
Bu sayının gelecek yıllarda daha da artacağını söylüyor yöneticiler...

ŞÜKRÜ ŞANKAYA'YA VEFA

Ayrıca Bursa Cup'ın; Bursaspor'un eski Başkanlarından, değerli büyüğümüz merhum Şükrü Şankaya'nın adına düzenlenmesi de çok anlamlıydı.
Adını yaşatanları yürekten alkışlıyorum.

TİMSAH'TAN 3 FİNAL VE 2 KUPA

Bursaspor ve Fethiye İdman Yurdu'nun, 5 kategorinin 3'ünde final oynaması dikkat çekerken, Küçük Timsahlar, 2 şampiyonluk elde etti. 
Bursasporlu küçükler, şampiyonluğu "Timsah yürüyüşü" yaparak kutlarken, tribünleri dolduran velilerin meşale yakarak, futbolculara eşlik etmesi günün en güzel görüntülerindendi.
Birçok küçük krampon, öyle  müthiş performanslar sergilediler ki, hepimize, "bu çocuklar, yakın gelecekte isimlerinden çok söz ettirir" dedirtti.
Küçük futbolcuların attıkları goller ve kazandıkları kupa ve madalyalar sırasında gözlerimdeki ışıltıyı, mutluluğu görünce, insan, onlar kadar seviniyor!
Tabii ki, gelecek adına da umutlanıyor...
Ayrıca...
Yıllarca Bursaspor'un Atatürk Stadı'nda oynadığı maçları anons eden Kemal Ak dostumuz da kendine özgü sunumu ve kupa töreni anonslarıyla, turnuvaya renk kattı.

VİZYONEL ÇALIŞMALAR...

Başkan Evke'nin, Bursa Cup'ı özel olarak profesyonel bir prodüksiyon şirketine (Sisifos Media) çektirmesi ve sosyal medya hesaplarından "drone- kamera" destekli çok özel videolarla; bu organizasyonu daha geniş kitlelere ulaştırma düşüncesini de önemsiyor ve bu vizyonel çalışması için kutluyorum.
Çelik Palas'ta aynı akşam düzenlenen Gala Gecesi'nde, BPFDD yönetimi, sponsor firmaları ve konuk ekipleri birer plaketle onurlandırdı.
Başta, BPFDD Yönetimi olmak üzere, geleneksel olması planlanan Bursa Cup için emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyor ve "daha nice başarılı turnuvalara" diyorum. 
İŞTE FİNAL MAÇLARI SONUÇLARI:
U12: B.Güvenspor-Bursaspor: penaltılarla 3-2 
U11: Bursaspor- F.Bahçe Bursa: 3-1
U10: Bursaspor- Fethiye İY: 2-0
U9: Arabayatağı-F.Bahçe Bursa: 1-2
U7-U8: Fethiye İY-Kaplıkaya Kültürspor: 0-5.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları