Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

Frutti Extra Bursaspor'a kupa "ekstra" yakıştı!

2021.09.19 01:02 - Son Güncellenme: 2021.09.19 01:02
A

Bu yıl ilki düzenlenen Frutti Extra Cup Basketbol Turnuvası'nın finalinde Darüşşafaka Tekfen'i 79-61 yenen Frutti Extra Bursaspor'a şampiyonluk kupası çok yakıştı.

Haftaya başlayacak ING Basketbol Süper Ligi öncesi, son prova niteliği taşıyan turnuvada 3 maç yapan Potanın Timsahları, hem son rötuşları attı, hem de kupayı kucaklayıp moral depoladı.

FARKLI GALİBİYETLERLE KUPAYI KAZANDI

Ataevler Barış Spor Salonu'nda 2 grupta 3'erden 6 takımın katılımıyla düzenlenen turnuvada, Frutti Extra Bursaspor, grupta Alba Berlin'i 14 ve Denizli Merkezefendi'yi 15 sayı farkla yenen 2021 model Timsah, finale kendisi gibi yenilgisiz gelen Daçka önünde de 19 sayılık farka gitti.

MVP ÖDÜLÜ ONURALP BİTİM'İN

Finalde; 22 dakikada, 14 sayı, 8 ribaund, 4 asist, 1 blok ve 1 top çalmayla oynayan Onuralp Bitim, maçın "En Değerli Oyuncusu" oldu.

Babadan (Efesli M.Kemal Bitim -Boris) basketbolcu, milli forvet Bitim, MVP Kupası'nı Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin'den aldı.

ÖMER KIZIL, KUPAYI GURURLA VERDİ

Şampiyon Bursaspor'a, Frutti Extra Kupası'nı, Uludağ İçecek AŞ Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl gururla verdi.

Potanın Timsahları da taraftarı önünde kupa kaldırmanın coşkusunu yaşadı.

Bu turnuvada, ilk kupa Bursa'da kaldı.

"Darısı daha nice kupalara" diyelim.

KADRO 12'DE 10 DEĞİŞTİ!

Maçın teknik detaylarına girmek istemiyorum.

Zira, yeni kurulan bir ekip yeşil-beyazlılar...

Geçen sezondan sadece Kaptan Birkan Batuk ve Metin Türen kaldı.

Kadro 12'de 10 değişti!

Freeman, 1 yıl aradan sonra geri dönse de, 6 yabancı da yeni...

Antrenör Duşan Alimpijeviç, 25 Eylül Cumartesi akşamı saat 6'da iç sahada Semt 77 Yalovaspor'la oynayacağı ilk lig maçından itibaren kadroyu yoğurup kıvamına getirmeye başlayacaktır.

Yüzde 50 kapasiteyle salona gelecek yeşil-beyazlı taraftarların da desteğiyle, bu kadronun; geçen sezona oranla, ligde daha güzel işler yapacağını düşünüyorum.

HERKESE ULAŞTI, BÜYÜK SES GETİRDİ

Turnuvadaki 9 maçın; 7'si ntvspor youtube'tan, ilk maçla final karşılaşması da NTV'den canlı olarak ekrana geldi.

Böylece, bu yeni organizasyon, Türkiye'de, hatta gurbet ellerde bile herkesin evine, iş yerine konuk oldu ve daha ilk turnuvadan büyük ses getirdi.

EFSANELER TURNUVAYA GELDİ

Hatta, ilk gün İstanbul'dan İbrahim Kutluay, Harun Erdenay, Ömer Onan gibi efsane basketbolcular ile Bursaspor eski Başkanı Levent Kızıl, Sinan Engin gibi spor adamlarının da turnuvaya gelmesi dikkat çekiciydi.

Bu turnuvanın, önümüzdeki yıllarda gelenekselleşerek "marka" olacağına ve zamanla Avrupa'dan da daha fazla kulübün katılacağına inanıyorum.

TÜM DETAYLAR DÜŞÜNÜLMÜŞ

Organizasyona bakarsak...

Basketbol klasiği sosisliden tutun da, ilk gün yapılan Gala Gecesi ve kokteyl ile imza duvarına, potalı çöp bidonlarına, Maskot Timsah'ın parkedeki şovlarına kadar, taraftarların konforlu maçlar izlemesi için her türlü detayı düşünen Organizasyon Komitesi'ni, Frutti Extra Bursaspor yönetimini, sponsor firma Uludağ İçecek'i, haftalardır gecesini gündüzüne katan  "isimsiz kahramanları" yürekten kutluyorum.

Gerçekten, ilk defa düzenlenmesine rağmen, Almanya'dan gelen Eurolig ekibi Alba Berlin dahil olmak üzere, tüm konuk ekiplerin Bursa'dan memnun ayrıldığını öğrendim.

Yine, Barış Spor Salonu'nu 4 yıl daha Bursaspor'a tahsis eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'i de kutluyorum.

Bursa, Nilüfer-Bursaspor iş birliğiyle, pırıl pırıl bir tesis daha kazandı.

KENTE DEĞER KATAN ÇOK ÖZEL İŞLER...

Bursa'nın iki ünlü markasının;

2019 yılında Süper Lig'de başlayan bu güçbirliği; Euro Cup'ta 2.sezonuna girerken, Bursa kentine ve sporuna "değer" katacak "çok özel işlere" imza atmaya devam ediyor...

Emeğinize sağlık...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları