Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

Erkan Kamat, Mustafa Er ve bilinmeyenler...

2020.08.29 09:12 - Son Güncellenme: 2020.08.29 09:12
A

Kongreden 48 saat önce Bursadabugün TV'de dün akşam yayınlanan "Süper Futbol Özel"de M.Ali Ekmekçi ile birlikte konuk ettiğimiz Bursaspor'un tek Başkan adayı Erkan Kamat, çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

Samimi ve dobra dobra konuştu...

Bugüne kadar bilinmeyen çok önemli detayları aktardı...

Hem nalına, hem de mıhına çakarak, ama "polemiğe girmek istemediğini" de dile getirerek, "ince mesajlar" verdi camiaya...

MUSTAFA ER'İ İLK KEZ AÇIKLADI

Tam 2 saat süren programda;

Hem bizim, hem de izleyicilerimizin sorularına samimi cevap verdi...

Kamat, hoca adayının Mustafa Er olduğunu da ilk kez programda açıkladı.

Bu kararı, cumartesi (bugün) Mustafa Er ile bir kez daha görüştükten sonra  resmileştireceğini açıkça söyledi.

Bize de, ekibiyle birlikte altyapıyı yakından tanıyan Mustafa Hoca'ya ve Bursaspor'a "hayırlı olsun" demek düşüyor.

"3 PUANIN SİLİNMEMESİ İÇİN..."

Başkan Mestan'ın camiaya henüz açıklamadığı "3 puan silme" cezasının gelmek üzere olduğunu ilk defa programda dile getiren Erkan Kamat, şu açıklamayı yaptı:

"Eğer, 30 Eylül'e kadar TFF'ye 26 milyon lira ödenemezse, Bursaspor'a 3 puan silme cezası gelecek. Bunu önlemek için çalışıyoruz. Bu meblağ, transfer tahtasının açılması için gerekli yaklaşık 46 milyon liranın içinde."

Acı da olsa; gerçekleri yeşil-beyazlı camiaya apaçık aktaran Kamat, tahtayı açabilmek için de; transferin son günü olan 5 Ekim'e kadar çalışacaklarını vurguladı.

FORMA GÖĞÜS REKLAMI...

Mali kaynak oluşturmak için temaslarının sürdüğünü söyleyen müstakbel Başkan, forma göğüs reklamı için de ulusal bir firmayla görüştüğünü sözlerine ekledi.

Gündemdeki konularla ilgili, bilgileri doğrultusunda etraflıca açıklama yapan Erkan Kamat, birleştirici, kucaklayıcı ve pozitif tavırlarıyla camiaya olumlu mesajlar verdi.

Ancak, Kamat, transfer tahtasını açmak için gerekli parayı 22 milyon lira civarında beklerken, 46 milyon liraya yakın bir meblağ ile karşılaşmanın şaşkınlığını yaşadığını ifade etti.

Buna rağmen, yılmadan çalıştıklarını ve önemli görüşmeler yaptıklarını bildirdi Başkan adayı Kamat...

ÇOK MOTİVE GÖRDÜM

Efsane Başkan İbrahim Yazıcı'nın yönetiminde "Futbol Şube Sorumlusu" görevindeyken kazandığı tecrübeleri, kendi döneminde Bursaspor'daki sıkıntıları çözmek için kullanacağının altını çizen Kamat, camiaya karşı "şeffaf" olacağı mesajını verdi.

Açıkçası, 2 saat boyunca, tün sorulara detaylı bir şekilde yanıt veren Kamat'ı çok motive gördüm.

"SERBEST KALMASINLAR DİYE"

Pazartesi günü mazbatayı aldıktan sonra ilk olarak; sözleşmesi süren tüm futbolcuların anlaşmasındaki maddeleri tek tek inceleyip, boşa çıkmamaları için tüm önlemleri alacağını belirten tek Başkan adayı, "tecrübeli veya genç, hiçbir futbolcunun serbest kalmasını istemediklerini" açıkça söyledi.

"SHEHU İLE GÖRÜŞECEĞİM"

Ayrıca...

Geride kalan sezonda 500 bin Euro maaşla oynayan ve sözleşmesi biten Shehu'nun mukavelesini uzatabilmek için bizzat telefonla görüşeceğini söyleyen Kamat, "Shehu, kongreyi bekleyeceği mesajını bize de iletti. Bursa'yı çok seviyor. Kendisiyle anlaşma zemini arayacağız" dedi.

"ARMAMIZ EN AZ PLAY-OFF OYNAR"

Hedeflerini sorduğumda, Kamat;

"Bursaspor'un arması, bu kadroyla, en az play-off oynar" diyerek, son dönemde erozyona uğrayan "marka değerini" yükselteceklerini açık açık ortaya koydu.

Bursaspor'un büyük bir camia olduğunu hatırlatan Kamat, "Kulübümüzün menfaatlerini korumak için; başta Riva olmak üzere, her yere defalarca 'çıkarma' yapabiliriz" şeklindeki sözleri de dikkat çekiciydi.

SLOGANIMIZ "BİZ BİZE YETERİZ"

Bu noktada, yönetim olarak sloganlarının, "Biz bize yeteriz" olduğunu açıklayan Kamat, camiada kenetlenme olacağına inandığını dile getirdi.

Programı kaçıranlar, eğer izlemek isterlerse; bursadabugün'ün facebook ve youtube sayfalarına girerek, tamamını izleyebilirler...

Programa mesaj yağdıran izleyicilerin birçoğunun, Kamat'ın camiada "pozitif sinerji" oluşturduğunu dile getirmesi dikkat çekiciydi.

Tabii, mali açıdan eleştiri getirenler de vardı.

İcraatın olduğu yerde, haliyle eleştiri de olacak.

Önemli olan; arma için fikir geliştirip, "beyin fırtınası" yapmaya devam etmek...

Sözün özü;

Bursaspor'daki gelişmeleri takip etmeye ve yorumlamaya devam edeceğiz.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları