Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

En güzel fırsat!

2019.11.29 08:11 - Son Güncellenme: 2019.11.29 08:14
A

Bursaspor'un şampiyonluk yılında ve Şampiyonlar Ligi sezonunda elde edilen başarının yanı sıra yaşanan coşkuyu ve heyecanı da özlüyor insan...
Teknik kadro ve futbolcuların katıldığı panel ve yaptıkları okul ziyaretlerini hatırlıyorum da...
Öğrenciler, daha okulun bahçesinde meşaleleri karşılıklı  geçip yakarken, yaptıkları coşkulu tezahüratlarla muhteşem atmosferler oluştururlardı.

KORKU FİLMİ GİBİYDİ...

2014'te son kez UEFA Avrupa Ligi'nde Gürcü ekibiyle eleme oynayan Bursaspor'da;
Özellikle, son 3 sezonda vizyona giren "Ali Ay ile Çekirge; 1 sıçrar, 2 sıçrar, 3.'sünde düşer" korku filmi zamanında, Yeşil Timsahlar, bırakın okullara, panellere gitmeyi, Özlüce'den burnunu bile çıkarmıyordu!
Zira, Bursa sokakları, takımın ateş hattındaki sıkıntılı durumundan dolayı "yüksek gerilim hattı" gibiydi!
Ancak, bu sezon Frutti Extra Bursaspor'un ING Basketbol Süper Ligi'nde arz-ı endam eylemesiyle, o güzel günler, potalarda adeta yeniden geriye dönmeye başladı.
Öyle ki;
Yeşil-beyazlı taraftarlar, Potanın Timsahları'nı daha ilk maçtan itibaren bağrına bastı!
Öğrenciler, Tofaş Spor Salonu'na koşup, parkedeki Timsahlar'a büyük destek veriyorlar.

ÖNCE MAÇA, SONRA İDMANA

Frutti Extra Bursaspor da öğrenci taraftarları için, "Önce maça, sonra antrenmana" sloganıyla yeni bir kampanya başlattı ve şu bilgiyi paylaştı:
"Frutti Extra Bursaspor- Gaziantep Basketbol maçına,
50 öğrenci ile gelen okulları hafta için antrenmanda ağırlıyoruz.
100 ve daha fazla öğrenci ile maça gelen okullara, panele gidiyoruz. Öğrenci biletleri 10 lira."
Frutti Extra Bursaspor Basketbol AŞ yönetimini; yeni nesillere sporu sevdirme ve Bursaspor sevgisini aşılama adına, bu anlamlı projeyi hayata geçirdiği için yürekten kutluyorum.

OKUL ZİYARETLERİ MÜTHİŞTİ

Yeşil-beyazlılar, 2 gün önce; B.Çekmece maçına en fazla öğrenciyle gelen Zafer Atıcılar Ortaokulu'na ziyarette bulundu.
Meşaleli karşılama ve panel sırasında Atıcılarlı öğrencilerin yaptığı "uğrunda mesafeler..." tezahüratını izlerken, tüylerim diken diken oldu.
Bursaspor'a en çok tutkulu semtlerden biri olan Zafer'deki okulu tribüne çeviren gençleri görünce...
Genç Teksaslılar'ın armaya olan bağlılıklarının, "pazara kadar değil, mezara kadar" olduğunu bir kez daha görmenin mutluluğunu yaşadım.

ATICILAR VE EMİR SULTAN'DA...

Sonra...
Aynı kampanya kapsamında, dün Emir Sultan Anadolu Lisesi'ne giden Potanın Timsahları'nı, okulun bahçesinde yeşil beyaz meşalelerle karşılayan liseli gençler, panel salonunda,  "babamın omzunda gelmiştim yanına... Aşık olmuştum ben sana Atatürk Stadı'nda" bestesini de omuz omuz vererek, büyük bir coşkuyla söylüyordu.

"İLK KEZ BÖYLE TARAFTAR GÖRDÜK"

Okul ziyaretlerinde; Amerikalı basketbolcular, bol bol imza vermekten yorulsalar da, kendilerine gösterilen müthiş ilgiden çok memnun olduklarını dile getirdiler.
Zaten, Chris Jones'tan Allerik Freeman'a, Perry Jones'tan Gabriel Olaseni'ye kadar bütün yabancılar, hafta arasında düzenlenen "medya gününde" verdikleri röportajlarda, özetle, "Biz NCAA Kolej Ligi'nden sonra ilk kez böylesine ateşli ve coşkulu bir taraftar gördük. Bizi, içeride ve dışarıda hiçbir maçta yalnız bırakmıyorlar. Taraftarımız, salonda muhteşem bir atmosfer oluşturuyor" dediler.
Timsah'ın maçları, zaten Süper Lig'in en çok taraftar toplayan karşılaşmaları arasında üst sırada yer alıyor. 
Öğrenci kampanyasıyla birlikte, 6 bin 800 kişilik salonda, taraftarın ilgisi tam anlamıyla zirveye çıkacaktır.

TÜRKİYE KUPASI'NA KATILMAK İÇİN...

Ligde, 9 maçta 5 galibiyetle 7. basamakta bulunan Frutti Extra Bursaspor, devreyi ilk 8'de bitirirse, Türkiye Kupası'na katılmaya da hak kazanacak.
Potalara büyük renk katan, oyuncuları, sayı ve ribaund krallığı gibi istatistiklerde üst sıralarda yer alan Timsah, bu performansıyla desteğin ve de alkışın en büyüğünü hak ediyor.
Öyleyse;
Haydi öğrenciler, okulda organize olup Tofaş Spor Salonu'na en yüksek katılımla gelen okul olun ve daha sonra da Potanın Timsahları'nı okulunuzda konuk etmeye hak kazanın.
Bundan daha güzel bir fırsat olabilir mi?


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları