Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

Dev markaların güç birliği...

2020.09.24 23:47 - Son Güncellenme: 2020.09.24 23:47
A

Perşembe günü, İnegöl Yenice'de güzel bir organizasyona tanıklık ettik.

Frutti Extra Bursaspor'a 2 sezondur "Frutti Extra" markasıyla, isim sponsoru olan Uludağ İçecek'in İnegöl Yenice'deki üretim tesislerini ziyaret eden yeşil-beyazlı basketbolcular, farklı bir gün geçirdi.

ÖMER KIZIL KENDİSİ GEZDİRDİ

Üretime yerinde tanıklık eden Potanın Timsahları'na evsahipliği yapan Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, üretim ve satışla ilgili sporculara detaylı bilgiler verdi.

42 bin 500 metrekarelik alana kurulan dev bir tesis, tek kelimeyle göz kamaştırıyor.

BİZ GEZERKEN YORULDUK

O kadar büyüktü ki tesis, biz, üniteleri yürüyerek gezerken yorulduk.

Ama aynı zamanda, tüm dünyada sevilen içecek markasının başarı öyküsüyle de gurur duyduk.

Bu noktada...

Bütün üretim bantlarını ve meşrubatların tırlara yüklenişine kadar olan tüm süreci tek tek anlatan Kızıl'ın gururu yüzünden okunuyordu.

Öğrendiğimize göre;

Modern tesislerde, meşrubatlar, limonata ve Frutti Extra gibi meyveli sodalar, ayrı bantlarda üretiliyor ve ambalajlanarak, tırlara yüklenip, Türkiye'nin her yerine ve yurt dışına kendi ekipleri tarafından dağıtılıyor/ götürülüyor... 

DÜNYA MARKASI...

Ömer Kızıl, konferans salonunda da, slayt ve videolar eşliğinde çok çarpıcı bilgiler paylaştı yeşil-beyazlı takım ve medya mensuplarıyla...  

Toplantıda; Uludağ İçecek'in dünyada 40'tan fazla ülkeye ihracat yaptığını, Avrupa'dan tutun da, Yeni Zelanda'ya kadar satış gerçekleştirdiğini öğrendik.

BURSA'NIN GURUR KAYNAĞI

Bursa'dan bir dünya markasının nasıl çıktığını ve Amerika'nın ünlü cola markalarından uzun yıllar öncesine nasıl dayandığını öğrenmek heyecan vericiydi.

Kökleri 1870'e dayanan ve dedesi Nuri Erbak'ın 1930'da ağabeyiyle beraber temelini attığı Uludağ Gazoz'un gelişim hikayesini, bir Bursalı olarak göğsümüz kabararak dinledik.

Bu brifinge; Uludağ İçecek Başkanı ve aynı zamanda Levent ve Ömer Kızıl'ın dayısı olan Mehmet Erbak da katıldı.

TAMAMEN DOĞAL...

Uludağ'ın, İnegöl'e bakan eteklerinden; 26 km yukarıdan gelen doğal kaynak suyunu kullanan Bursa markasının, Türkiye'de şeker pancarından doğal şeker kullanan tek firma olduğunu vurguladı Kızıl...

4 yıl önce de, gazlı ve gazsız ürünleri aynı anda üretmeye uyumlu makinayı ilk defa Türkiye'de getirdiklerini söyleyen Kızıl, Uludağ'ın; koruyucu madde olmadan içecek üreten ülkedeki tek firma olduğunun altını çizdi ve şu önemli detayı da paylaştı:

"Bu konuda, dünyada ilk, Türkiye'de tek firmayız!"

BURSASPOR'DAN "EURO CUP" HEDİYESİ

Bu arada...

Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin ile Genel Menajer  Nedim Yücel, ziyarette, Uludağ İçecek Başkanı Mehmet Erbak Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin ile Genel Menajer  Nedim Yücel, Uludağ İçecek Başkanı Mehmet Erbak ve Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl'a bu sezon Avrupa'da oynayacakları EuroCup'ın toplarını hediye ettiler.

Erbak ve Kızıl da, yeşil-beyazlı ekibe başarı dolu bir sezon dileğinde bulundular.

"BURSASPOR'UN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Dünyada her gün 120 bin kişiye ulaştıklarını söyleyen Başkan Yardımcısı, konuyu spora ve futbola getirerek, şunları hatırlattı:

"Bursaspor'la son 12 senedir aralıksız birlikteyiz.

Ama daha öncesi de var.

1986 Türkiye Kupası şampiyonluğunda Bursaspor'un göğsündeydik.

2006'da ağabeyim Levent Kızıl'ın Başkanlığı döneminde

 Lig A'da kupayı alıp Süper Lig'e döndüğümüzde de 

Bursaspor'un hep yanındaydık. Bu sezon için de forma sırt sponsorluğumuzu geçen gün yeniledik."

TARAFTAR İÇİN KÜLTÜRPARK'TA DEV EKRANLAR

Cumartesi günü başlayacak ING Basketbol Süper Lig'de, yeşil-beyazlı taraftarlar için bir organizasyon yaptıklarını müjdeleyen Ömer Kızıl;

"Bu hafta, cumartesi günü takımımızın, saat 15.15'te başlayacak ve tivibu'dan şifresiz yayınlanacak sahamızdaki Beşiktaş maçına yönelik olarak, taraftarlarımız için Kültürpark Özgen Çay Bahçesi'nde 4 dev ekran koyduk. Taraftarımız için, 'İlk Frutti Extra sizden, ikincisi bizden hediye kampanyası' yaptık" dedi.

"PANDEMİ BİTİNCE SALONU DOLDURURUZ"

Pandemi bittiğinde Frutti Extra Bursaspor taraftarının, salonun yüzde 90'ını dolduracağına inandığını belirten Kızıl, "Herkesin; eşleri, çocuklarıyla gelerek, küfürsüz maç seyredeceklerini ve Türkiye'nin en büyük taraftar grubu Teksas ile birlikte coşkuyla maç izlemenin keyfine varacaklarını düşünüyorum. Bu hayalimiz gerçek olacak.

Biz; Eurolig'de; Almanya'daki kulüplerin ana sporlarından biri olarak; armamızla birlikteliğimiz ve işbirliğimiz uzun yıllar sürecek" ifadesini kullanırken, içindeki heyecan gözlerinden okunuyordu.

İnşallah, bu salgını atlattıktan sonra, Teksas'ın da muhteşem desteğiyle, Potanın Timsahlar'ı parkede yine coşacak...

Ligde ve Avrupa'da, yine potaları sallayacak!

BAŞKAN SEZGİN İNANÇLI

Kızıl, Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin ve yönetimine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söylerken, Başkan Sezgin de, 2.sezonuna giren işbirliğinin, uzun yıllar devam edeceğine inandıklarını vurguladı.

Sezgin, bu sezon Avrupa'da ilk kez katılacakları Euro Cup'ta da Bursa'yı en iyi şekilde temsil edeceklerini dile getirdi.

Antrenör Tutku Açık ve basketbolcular, ziyarette keyifli bir gün geçirirken, biz de Bursa'nın 2 büyük markasının potadaki güçbirliğinin, gün be gün nasıl büyüdüğüne tanıklık ettik.

Öyleyse;

Birlikte, el ele...

Daha güzel ve daha başarılı günlere...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları